ΜΕΛΙΣΣΑ Κίκιζας ABEE Τροφίμων: Με σεβασμό στον εργαζόμενο

ΜΕΛΙΣΣΑ Κίκιζας ABEE Τροφίμων: Με σεβασμό στον εργαζόμενο

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ γεννήθηκε το 1947 από το όραμα του Αλέξανδρου Κίκιζα να δημιουργήσει μια βιομηχανία τροφίμων η οποία να αναδεικνύει τις πρώτες ύλες του τόπου του, μετατρέποντάς τες σε προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Επτά δεκαετίες αργότερα, η επιχείρηση παραμένει οικογενειακή και απορροφά ετησίως 100.000 τόνους άριστης ποιότητας τοπικά σιτάρια. Το καθετοποιημένο συγκρότημα μύλου και μακαρονοποιείου στη Λάρισα παράγει περισσότερους από 55.000 τόνους ζυμαρικών ετησίως, όντας το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια.

Ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Η εταιρεία είναι περήφανη και τιμά την ιστορία της.

Οι Αξίες της ΜΕΛΙΣΣΑ είναι η κυριότερη κληρονομιά της και η μετάδοσή τους από γενιά σε γενιά κρατάει την κουλτούρα της εταιρείας αναλλοίωτη εδώ και 70 χρόνια. Οι άνθρωποι που συνταξιοδοτούνται από τη ΜΕΛΙΣΣΑ αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εταιρείας και έμπρακτα τους τιμά, καλώντας όσους συναδέλφους συνταξιοδοτήθηκαν στο τρέχον έτος στην εκδήλωση της ετήσιας κοπής πίτας.

Παράλληλα, με σκοπό την καταγραφή των αναμνήσεων των ανθρώπων που εργάστηκαν δίπλα στον ιδρυτή Αλέξανδρο Κίκιζα, γυρίστηκε ταινία μικρού μήκους στην οποία οι συμμετέχοντες μοιράζονται τις πολύτιμες εμπειρίες τους από τα πρώτα χρόνια της εταιρείας και μας ταξιδεύουν στον χρόνο.

Για όλο το προσωπικό του εργοστασίου διοργανώθηκαν το 2018 συναντήσεις όπου συμμετείχαν 15 ομάδες των 7-8 εργαζομένων, κατά τις οποίες ζητήθηκε η γνώμη τους για βελτιώσεις σε τομείς που άπτονται της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και για τις Αξίες του οργανισμού.

Η ΜΕΛΙΣΣΑ επιβραβεύει τους εργαζομένους που κλείνουν 30 χρόνια στην εταιρεία με ταξιδιωτικές επιταγές αξίας 600 €, για να τις αξιοποιήσουν σε ταξίδια της επιλογής τους στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Η ΜΕΛΙΣΣΑ επιβραβεύει επίσης τους εργαζομένους της μέσω των θεσμών BRAVO (αναγνώριση και επιβράβευση συμπεριφορών/ ενεργειών που είχαν σημαντικό αντίκτυπο στην εταιρεία, σε συναδέλφους, πελάτες, συνεργάτες) και Bee Great! (αναγνώριση για υπερ-επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, επιπρόσθετη προσπάθεια που μπορεί να επέδειξαν εργαζόμενοι ή επιτυχημένη ολοκλήρωση σημαντικού project).

Τα βραβεία, εκτός από τη δημόσια αναγνώριση, συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα ή δώρα, ταξίδια κ.λπ.

Κάποιες από τις παροχές της:

Η ΜΕΛΙΣΣΑ προσφέρει δώρο γάμου στους εργαζομένους της (ύψους 300-400 €) αλλά και στα παιδιά τους (ύψους 200 €).

Βραβεύει με 300 € το κάθε παιδί εργαζομένου που εισήχθη στο Πανεπιστήμιο. Δίνει «Υποτροφίες» αξίας 300 €, μετά από κλήρωση, σε παιδιά εργαζομένων για κάλυψη μέρους των διδάκτρων εκμάθησης ξένων γλωσσών.

Επίσης παρέχει διανομή κερδών με τη μορφή bonus με συμμετοχή όλων των εργαζομένων. Για το 2018 το ποσό υπερέβη τα 230.000 €.

Η εταιρεία παρέχει, τέλος, δωρεάν φρούτα σε όλο το προσωπικό της.


Ανθρωποκεντρική κουλτούρα 7 δεκαετιών

ΜΕΛΙΣΣΑ Κίκιζας ABEE Τροφίμων: Με σεβασμό στον εργαζόμενο-1

Η διάκρισή μας για 5η φορά ανάμεσα στις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον μάς γεμίζει με υπερηφάνεια και ταυτόχρονα με την ευθύνη για περαιτέρω ενίσχυση των πρακτικών ανθρώπινου δυναμικού και της εργασιακής εμπειρίας που παρέχουμε. Διαχρονικός στόχος μας είναι οι άνθρωποί μας να νιώθουν ότι εργάζονται σε ένα εργασιακό περιβάλλον που ενθαρρύνει την ανοικτή, αμφίδρομη επικοινωνία, αξιοποιεί διάφορους τρόπους για να αναγνωρίσει και να επιβραβεύσει την προσπάθεια και τη συνεισφορά, αμείβει δίκαια τους εργαζομένους της και τους εμπλέκει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Μέσα από την ανθρωποκεντρική μας κουλτούρα, υποστηρίζουμε τη μοναδικότητα αλλά και τη δυναμική της ομάδας, και πιστεύουμε στη συνεργασία, στον σεβασμό και στην κοινωνική συνεισφορά. Παράλληλα δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στις ίσες ευκαιρίες και στην εξέλιξη των ανθρώπων μας εσωτερικά, υλοποιούμε δράσεις για την ευημερία των εργαζομένων μας, ενώ τη χρονιά που μας πέρασε διπλασιάσαμε την επένδυση σε εκπαίδευση και ανάπτυξη.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τα μέλη της οικογένειας της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ γι’ αυτή τη διάκριση και να δεσμευτούμε ότι με την ίδια συνέπεια και προσήλωση θα συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε με γνώμονα τον άνθρωπο, ακολουθώντας τις Αξίες που καθόρισε ο ιδρυτής της εταιρείας μας.

ΜΕΛΙΣΣΑ Κίκιζας ABEE Τροφίμων: Με σεβασμό στον εργαζόμενο-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή