Με το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«​H xώρα δεν έχει ανάγκη ένα κυβερνητικό κόμμα που να μοιράζει χρήματα σε όποιον του αρέσει. Η χώρα έχει ανάγκη από δημιουργία. Η δημιουργικότητα δεν ενδιαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο Κώστας Σημίτης πριν από λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη. Από τη μεγάλη πόλη του Βορρά ο πρώην πρωθυπουργός έθαψε δεόντως την πρωτοβουλία γνωστή ως «Γέφυρα». Ο κ. Σημίτης υπήρξε σαφής: «Παρά τις διαφορετικές απόψεις και την κριτική για τη μέχρι τώρα πορεία του ΚΙΝΑΛ, θα πρέπει να συσπειρωθούμε γύρω από αυτό ώστε να μην αφήσουμε τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ να εξοβελίσουν την κριτική γνώμη και να ισοπεδώσουν τις άλλες απόψεις».

Ακόμη και ο Γιώργος Παπανδρέου, που είχε προσφάτως εκτεθεί λόγω του άτσαλου τρόπου με τον οποίο υποστήριξε τη βιασύνη Τσίπρα για τη συμφωνία των Σκοπίων, τα γύρισε και κάθισε στη θέση του υψηλού προσκεκλημένου στο συνέδριο που διοργάνωσε η Φώφη Γεννηματά. Οπως έκανε και ο Κώστας Λαλιώτης, που και το πορτρέτο για τον «Μεγάλο Ανδρέα» φιλοτέχνησε και στο συνέδριο υπήρξε εγκάρδιος, με τον δικό του, μοναδικό, τρόπο, και τις αποστάσεις του από τη συμπαράταξη της οικογένειας Λιβάνη με τον Τσίπρα φρόντισε να προβάλει.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έδειξε τη γραμμή της καθαρής συνείδησης: «Το βάρος της επώδυνης και υπεύθυνης στρατηγικής της εθνικής διάσωσης το σήκωσε από την αρχή, χωρίς παλινωδίες και με δυσανάλογο κόστος, το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική παράταξη. Αλλες δυνάμεις προσχώρησαν καθ’ οδόν, αφού αρχικά αντιτάχθηκαν. Δεν χαρίζουμε σε άλλους την εθνική αυτή προσπάθεια. Αναλάβαμε ρητά και με το παραπάνω το μερίδιο των ιστορικών ευθυνών για τα αίτια της κρίσης που αντιστοιχεί στη δική μας παράταξη».

Στη συμπαράταξη αυτή προσέρχεται και η Φώφη Γεννηματά: «Σε κάθε περίπτωση, εμείς, συμπλήρωμα με τη λογική των αριθμών ή τη νομή αξιωμάτων δεν θα γίνουμε. Γιατί αυτή θα είναι μια αδύναμη κυβέρνηση που δεν θα προωθήσει αποτελεσματικά τα συμφέροντα της χώρας».

Το ερώτημα θα το απαντήσουν βεβαίως οι ψηφοφόροι: θα αναγνωρίσουν στα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έναν νέο ρόλο-κλειδί στα πολιτικά πράγματα; Θα επικροτήσουν ότι σε αυτό το κόμμα δεν υπάρχουν πλέον οι άνθρωποι του μηχανισμού Τσοχατζόπουλου, που αντιστάθηκαν στον ευρωπαϊκό εκσυγχρονισμό, ενσωματώθηκαν στη κρατικίστικη «Αριστερά» και στηρίζουν Τσίπρα περισσότερο από τους «παλαιούς» της Κουμουνδούρου;

Αν το ΠΑΣΟΚ λάβει μεταξύ 8%-10%, το πολιτικό τοπίο της επόμενης μέρας θα αποκτήσει ενδιαφέρον και ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να προτείνει αμέσως κυβερνητική συνεργασία. Αν όχι, θα έχουν κερδίσει οι μηχανισμοί της εθνικής μας διαπλοκής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή