Δώρο στις μαμάδες της Αθήνας

Δώρο στις μαμάδες της Αθήνας

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοι μας έχουμε γίνει μάρτυρες του δράματος της μητέρας που τρέχει αλαφιασμένη με το βρέφος της στην αγκαλιά της γυρεύοντας ένα καταφύγιο για να μπορέσει να το θηλάσει. Ολοι μας έχουμε δει την κόρη, την αδελφή και τη σύζυγο να επιστρέφουν στο σπίτι καταρρακωμένες ψυχολογικά επειδή σε τόσους σταθμούς του μετρό δεν βρήκαν μια ήσυχη γωνιά για να θηλάσουν. Ολοι, λίγο ώς πολύ, ακόμη κι αν δεν το αναγνωρίζουμε, γνωρίζουμε πως ένα από τα μεγάλα προβλήματα της Αθήνας είναι ότι της λείπουν οι κατάλληλοι χώροι για θηλασμό. Ασχολούμεθα με τους τοξικοεξαρτημένους, τους αταυτοποίητους μετανάστες, τους μικροπωλητές λαθρέμπορους και το κρατίδιο των Εξαρχείων και μας διαφεύγει η μεγάλη εικόνα και το μεγάλο πρόβλημα. Επιτέλους ένας από τους υποψηφίους δημάρχους της πόλης μας, ο Νάσος ο Ηλιόπουλος, όχι μόνον ομολόγησε δημοσίως το πρόβλημα, αλλά και πρότεινε τρόπους για να λυθεί. Θα δημιουργήσει ειδικούς χώρους για άνετο θηλασμό στις δημοτικές υπηρεσίες κατ’ αρχάς, στο μετρό κατόπιν, αλλά και σε αρχαιολογικούς χώρους, σε πάρκα, σε πλατείες. Συγχρόνως δε, όπως είπε, θα απενοχοποιηθεί και το γυναικείο σώμα. Προσωπικώς το έχω απενοχοποιήσει από την εφηβεία μου, όμως δεν έχει σημασία. Θα του πρότεινα δε να ξεκινήσει από την Καμπούλ της οδού Αχαρνών για να καταλάβει τι εστί απενοχοποίηση.

Οταν διάβασα την πρόταση του Νάσου Ηλιόπουλου, εξετίμησα το χιούμορ του. Ελλείποντος δε του χιούμορ, προσπάθησα να βρω μια σοβαρή εξήγηση και γι’ αυτό ανέτρεξα στο βιογραφικό του. Εκεί διεπίστωσα ότι το 2002 είχε στενοχωρήσει τη μαμά του. Ενώ εκείνη ήταν ενεργό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, εκείνος εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορώντας για τις φωνές της. «Βγες απ’ το νερό, Νάσο, για να φας». Κραυγή που συνοδεύεται στις παραλίες από παλλόμενη απειλητικά παλάμη. Το βιογραφικό του δεν αναφέρει τι έγινε η μητέρα του, πώς άντεξε το χτύπημα της μοίρας, αν υπέκυψε κι αυτή στον πειρασμό του ΣΥΡΙΖΑ ή αν επέμεινε στη θέση της. Οταν του εδόθη το χρίσμα του υποψηφίου, το πρώτο πράγμα που σκέφθηκε ήταν Εκείνη. Κι αφού γεύθηκε για ακόμη μία φορά το νέκταρ της ιδεολογίας του, κατέληξε ότι το καλύτερο δώρο στη μαμά του είναι δώρο για τις μαμάδες όλης της Αθήνας. Οσο για την απενοχοποίηση, ας ρίξει μια ματιά στην εικόνα της Παναγίας Γαλακτοτροφούσας που βρίσκεται στη Μονή Χιλανδαρίου στο Ορος, όπου παρίσταται ο Ιησούς θηλάζων το γυμνό στήθος της Παναγίας.

Είναι μάλλον προφανές ότι ο άνθρωπος δεν έχει ιδέα για τις ανάγκες μιας πόλης που λειτουργεί ως μηχανή ταπείνωσης των κατοίκων της. Το ερώτημα είναι ποια ιδέα έχει στο μυαλό του; Πάντως όχι την ιδέα που συγκρατεί την ανθρώπινη συμπεριφορά όταν ξεπερνάει το όριο του γελοίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή