Διάγγελμα Μέι: Περαιτέρω παράταση του Brexit θα ζητήσει η Βρετανία

Διάγγελμα Μέι: Περαιτέρω παράταση του Brexit θα ζητήσει η Βρετανία

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κάποιοι έχουν κουραστεί με την καθυστέρηση αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε. και επιθυμούν ένα Brexit χωρίς συμφωνία», δήλωσε η Βρετανίδα πρωυπουργός Τερέζα Μέι, αμέσως μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση που είχε με το υπουργικό συμβούλιο, η οποία διήρκησε επτά ώρες. 

Επανέλαβε, ωστόσο, ότι η υπάρξη συμφωνίας για το Brexit παραμένει η καλύτερη επιλογή και ως εκ τούτου μια περαιτέρω επέκταση του Αρθρου 50 είναι αναγκαία.

«Μια παράταση που θα είναι όσο σύντομη γίνεται και μόλις τελειώσει θα περάσουμε τη συμφωνία. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η εν λόγω παράταση είναι για να διασφαλίσουμε ότι θα φύγουμε την ώρα που πρέπει και με τακτικό τρόπο», υπογράμμισε στο διάγγελμά της η Βρετανίδα πρωθυπουργος. 

Στο πλαίσιο αυτό, η Μέι ανακοίνωσε ότι προτίθεται να ζητήσει νέα αναβολή για το Brexit και προσφέρει διακομματικές συνομιλίες με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, ώστε να «σπάσει» το αδιέξοδο του Brexit. 

Συγκεκριμένα, κάλεσε τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν σε συνομιλίες «για να προσπαθήσουμε να βρούμε από κοινού μια λύση», την οποία θα προτείνουν στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα.

«Μπορούμε και πρέπει να βρούμε μια συμβιβαστική λύση», τόνισε η Μέι, ενώ σημείωσε ότι θα προσπαθήσει να έχει ολοκληρωθεί το νομοθετικό έργο μέχρι τις 22 Μαΐου, δηλαδή την παραμονή των ευρωεκλογών.

Από την πλευρά του, ο Κόρμπιν δέχθηκε την πρόταση Μέι για έναρξη των συνομιλιών και σημείωσε: «Θα συναντήσουμε την πρωθυπουργό. Αναγνωρίζουμε ότι έκανε μία κίνηση, αναγνωρίζω την ευθύνη μου να εκπροσωπήσω τους ανθρώπους που υποστήριξαν τους Εργατικούς στις τελευταίες εκλογές και τους ανθρώπους που δεν το υποστήριξαν, αλλά παρ' όλα αυτά θέλουν βεβαιότητα και ασφάλεια για το μέλλον τους και αυτή είναι η βάση στην οποία θα συναντηθούμε μαζί της και θα συζητήσουμε». 

Υπενθυμίζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει μέχρι τις 12 Απριλίου να προτείνει ένα σχέδιο στην Ε.Ε., αλλιώς θα αποχωρήσει από την Ενωση χωρίς συμφωνία. 


Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή