Δοκιμάζουμε τη νέα Mercedes-Benz A180d

Δοκιμάζουμε τη νέα Mercedes-Benz A180d

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Μοντέρνα, premium, εξαιρετική ποιότητα κύλισης και φουλ με τεχνολογία του αύριο. Η νέα Mercedes-Benz A-Class έχει όλα τα παραπάνω και ξεχωρίζει στην κατηγορία της γιατί το αξίζει.

 
Η Mercedes-Benz A-Class είναι 5θυρη και έχει σαφώς πιο σπορ χαρακτήρα από την προηγούμενη γενιά. Οι διαστάσεις της είναι μεγαλύτερες και φτάνει τα 4,42 μέτρα (+120 χλστ.) μήκος, τα 1,8 μέτρα (+16 χλστ.) πλάτος και έχει ψηλώσει φτάνοντας τα 1,44 μέτρα. Το μεταξόνιο είναι μακρύτερο κατά 30 χλστ. (2,73 μέτρα σύνολο), γεγονός που υπογράφει στην καλύτερη άνεση. Σημαντική είναι και η αύξηση του χώρου αποσκευών, ο οποίος έφτασε τα 370 λίτρα.
 

Η έκδοση της δοκιμής είναι η A 180 d με τον 1,5 λτ. ντίζελ κινητήρα των 116 ίππων και 260 Nm ροπής. Πιο δυνατός (κατά 7 ίππους),  πιο ελαφρύς και με μειωμένες εκπομπές ρύπων (107 γρ./χλμ.). Το σύνολο συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7G-DCT και η αίσθησή μας ήταν παραπάνω από ευχάριστη. Οι αλλαγές γίνονται γρήγορα και το τράβηγμα ήταν έντονο μόλις από τις χαμηλές στροφές. Στον ανοιχτό δρόμο το αυτοκίνητο των 1.445 κιλών πατούσε σταθερά, καθώς η ανάρτηση απορροφούσε σχεδόν όλες τις ανωμαλίες του δρόμου. Η A-Class δεν έχει σκοπό να σας αδειάσει την τσέπη, λόγω του οικονομικού του χαρακτήρα. Τις ημέρες που είχαμε στη διάθεσή μας το premium μικρομεσαίο δεν κατανάλωνε πάνω από 6,5 λτ./100 χλμ. σε μια μικτή διαδρομή.
 
Το στάνταρ Dynamic Select προσφέρει στον οδηγό τη δυνατότητα να επιλέξει ένα από τα 4 προγράμματα οδήγησης: Eco, Comfort, Sport και Individual. Η A-Class μας πέρασε τον περισσότερο χρόνο της στην επιλογή Comfort, καθώς είναι και το προφίλ που της αρμόζει.
 

Εξωτερικά, οι αλλαγές είναι ουσιαστικές, αλλά στο εσωτερικό η εταιρεία με σήμα το αστέρι ξεπέρασε τον εαυτό της. Με το που κάθεσαι στη θέση του οδηγού, καθηλώνεσαι από τις οθόνες. Για αυτή πίσω από το τιμόνι και της κεντρικής κονσόλας. Ωστόσο, αυτές οι δύο οθόνες (από 10,25 ιντσών η καθεμία στην πλούσια έκδοση) ενώνονται και δημιουργούν ένα εκπληκτικό σύνολο. Ταυτόχρονα, ο νέος έξυπνος φωνητικός έλεγχος αναγνωρίζει τη φωνή σου και με την εντολή “Hey Mercedes” μπορείς να ζητάς να σου δείξει στην οθόνη την πλοήγηση, να τις κλήσεις σου, να σε ενημερώσει για τη θερμοκρασία και άλλα. Δυστυχώς, οι εντολές είναι δεκτές μόνο στην αγγλική γλώσσα.
 
Η τιμή της A 180 d Auto ξεκινάει από τα 32.338 ευρώ. Η βενζινοκίνητη A 180 με τον 1.3 τούρμπο και τους 136 ίππους ξεκινάει από τα 27.860 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή