Φέντερερ: «Λυπάμαι που νιώθει έτσι ο Στέφανος»

Φέντερερ: «Λυπάμαι που νιώθει έτσι ο Στέφανος»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ναι μεν ο Στέφανος Τσιτσιπάς τρέφει απεριόριστο σεβασμό στο πρότυπό του, τον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών Ρότζερ Φέντερερ, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να θίξει ζήτημα διαφορετικής αντιμετώπισης των μεγάλων ονομάτων του αθλήματος από τους διαιτητές.

Αφορμή ήταν η αντιπαράθεσή του με τον διαιτητή του τελικού του διπλού στο Μαϊάμι, όπου απέναντί του είχε τα αδέλφια Μπράιαν, που είναι το πιο επιτυχημένο δίδυμο στην ιστορία του τένις. Η συνέχεια δόθηκε στο Twitter, όπου μετά σχετικό ερώτημα, ο Τσιτσιπάς υπογράμμισε: «Πιστεύω πως οι παίκτες που τα έχουν πάει πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια, γενικότερα είναι πιο σεβαστοί στον κόσμο του τένις και έχουν κάποια προνόμια σχετικά με τους κανονισμούς και τις αποφάσεις των διαιτητών. Το ένιωσα αυτό και όταν τους αντιμετώπισα και νομίζω πως είναι λίγο άδικο».

Εν συνεχεία έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως ο Φέντερερ θα είναι για πάντα το ίνδαλμά του και δεν έχει κάτι μαζί του, διευκρινίζοντας πως απλώς εξέφρασε την άποψή του σχετικά με το θέμα. Η συνέχεια δόθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Φέντερερ στο Μαϊάμι, μετά την κατάκτηση του 101ου τίτλου του: «Οι διαιτητές και οι καλύτεροι παίκτες βρίσκονται συνεχώς στα κεντρικά κορτ, οπότε γνωρίζουν αυτούς τους παίκτες. Ξέρουν τα προβλήματά τους, ξέρουν πώς θα συμπεριφερθούν και πώς θα αντιδράσουν, οπότε ξεχωρίζουν πότε υπερβάλλουν και κάνουν κάτι ανόητο και πότε φέρονται φυσιολογικά», είπε αρχικώς ο Φέντερερ.

Και πρόσθεσε: «Πιστεύω πως, επειδή γνωριζόμαστε πολύ καλά, είναι ευκολότερο για τους διαιτητές να χειριστούν μια κατάσταση με κάποιον από τους κορυφαίους παίκτες, απ’ ό,τι με κάποιον νεότερο παίκτη, όπως είναι ο Τσιτσιπάς. Κάποιες φορές μπορεί να παρερμηνεύσουν καταστάσεις και να γίνουν άσχημα λάθη».

Καταλήγοντας, είπε με έμφαση: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω πως υπάρχει ευνοϊκή αντιμετώπιση. Σίγουρα δεν πρέπει να υπάρχει. Αν κάποιος δεχθεί προειδοποίηση –και εγώ δέχομαι μερικές φορές, νομίζω πως είχα πάρει στο Ντουμπάι–, είναι κάτι φυσιολογικό. Λυπάμαι που ο Στέφανος νιώθει έτσι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή