Νέες αποκαλύψεις από καταθέσεις για τη «μαφία» του Κορυδαλλού

Νέες αποκαλύψεις από καταθέσεις για τη «μαφία» του Κορυδαλλού

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως επιβαρυντικές για τον 65χρονο δικηγόρο που προφυλακίστηκε τη Δευτέρα για την επονομαζόμενη «μαφία» του Κορυδαλλού αξιολογήθηκαν από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο οι επαφές του με τον έγκλειστο βαρυποινίτη Κλοντιάν Λεκοτσάι. Το ίδιο και οι καταθέσεις των μαρτύρων που συγκέντρωσε ο κ. Νικόπουλος μερικά εικοσιτετράωρα πριν από τη σύλληψη του δικηγόρου. Ο ένας από τους μάρτυρες ήταν ο γνωστός δικηγόρος Ηλ. Αναγνωστόπουλος, συνήγορος του φυλακισμένου επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου. Ο Φλώρος είχε πρωτοδίκως κριθεί ένοχος για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα δολοφονίας του 65χρονου –προφυλακισμένου πλέον– δικηγόρου, τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη. Η κατάθεση του κ. Αναγνωστόπουλου δόθηκε την 27η Μαρτίου, ένα εικοσιτετράωρο πριν από τη σύλληψη του 65χρονου σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης του ειδικού εφέτη ανακριτή.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος επαναλαμβάνει όσα για πρώτη φορά είχε καταγγείλει κατά τη διάρκεια της έρευνας της Ασφάλειας για την εξιχνίαση του φόνου του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο τελευταίος ήταν συνήγορος του Φλώρου στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του 65χρονου –προφυλακισμένου σήμερα– δικηγόρου, το 2014 στην Πεντέλη. Ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή ο κ. Αναγνωστόπουλος κατέθεσε το εξής: σε συνάντηση που είχε την 30ή Αυγούστου 2017 ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος με συνηγόρους του 65χρονου, οι τελευταίοι ζήτησαν δύο εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην παρασταθούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη με κατηγορούμενο τον Αρ. Φλώρο. Ο κ. Αναγνωστόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι λίγο πριν από την έναρξη εκείνης της δίκης, οι συνήγοροι του 65χρονου δικηγόρου του είχαν δηλώσει ότι ο τελευταίος δεν θα παρίστατο τελικά ως πολιτικώς ενάγων στη δίκη. Κατέθεσε ακόμα ότι όταν τον Ιούλιο του 2017 είχε επισκεφθεί τον εντολέα του, Αρ. Φλώρο στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, ο τελευταίος τον ενημέρωσε ότι τον είχε επισκεφθεί στη φυλακή ο 65χρονος δικηγόρος και βασικός αντίδικός του, παρουσία ένας ακόμα γνωστού νομικού, που φέρεται να είχε αναλάβει ρόλο «γεφυροποιού». Η κατάληξη εκείνης της συζήτησης περιγράφεται από τον κ. Αναγνωστόπουλο ως «φιλική».

Μέρος από τα παραπάνω φέρεται να επιβεβαιώνει στην κατάθεσή του στον ανακριτή και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Αντώνης Αραβαντινός. Κατέθεσε ότι το 2017 είχε επικοινωνήσει μαζί του ο φερόμενος ως αρχηγός της «μαφίας» της φυλακής Κλοντιάν Λεκοτσάι και του είχε ζητήσει εξηγήσεις για το γεγονός ότι ο Αριστείδης Φλώρος κρατείτο στο Ψυχιατρείο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τον εκβιάσει και να του αποσπάσει χρήματα. Ο κ. Αραβαντινός κατέθεσε ακόμα ότι σε κατ’ ιδίαν συνομιλία του με τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο, ο τελευταίος του είχε εκμυστηρευθεί –αναφερόμενος στην υπόθεση Φλώρου– ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν ήταν οι απειλές που δεχόταν ο εντολέας του μέσα στη φυλακή αλλά η στάση που τηρούν δύο δικηγόροι-αντίδικοί του. Τεχνηέντως, πάντως, ο κ. Αραβαντινός απέφυγε να τους κατονομάσει.

Η υπεράσπιση του 65χρονου κατηγορούμενου δικηγόρου αρνείται την κατηγορία της συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση και προτίθεται να καταθέσει άμεσα αίτημα αποφυλάκισής του. Oπως επισημαίνουν, ο 65χρονος είχε επαφή με τον φυλακισμένο βαρυποινίτη Κλ. Λεκοτσάι καθώς ο τελευταίος του είχε υποδείξει τους δράστες της εναντίον του επίθεσης. Υποστηρίζουν ακόμα ότι οι επαφές του δικηγόρου με τον Αλβανό κακοποιό ήταν σε γνώση αξιωματικών της Ασφάλειας και επιπλέον, «βλέπουν» σκοπιμότητα στη δίωξη κατά του 65χρονου, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι σήμερα είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του δικηγόρου με κατηγορούμενο τον Αρ. Φλώρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή