Τραμπ: Ο θόρυβος από τις ανεμογεννήτριες μπορεί να προκαλέσει καρκίνο (βίντεο)

Τραμπ: Ο θόρυβος από τις ανεμογεννήτριες μπορεί να προκαλέσει καρκίνο (βίντεο)

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Εθνική Επιτροπή Ρεπουμπλικάνων του Κογκρέσου (NRCC), ο Πρόεδρος των ΗΠΑ διατύπωσε τον – πρωτάκουστο μέχρι στιγμής – ισχυρισμό ότι ο θόρυβος που δημιουργούν οι ανεμογεννήτριες μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.

Ο Τραμπ ανέφερε το τελευταίο του επιχείρημα κατά της «πράσινης ενέργειας», με αφορμή τις προτάσεις της αντιπάλου του στις εκλογές του 2016, Χίλαρι Κλίντον, σχετικά με τη χρήση αιολικής ενέργειας.

«Η Χίλαρι ήθελε να προωθήσουμε τον αέρα. Τον αέρα. Αν έχεις μια ανεμογεννήτρια κοντά στο σπίτι σου, συγχαρητήρια, το σπίτι σου μόλις έχασε το 75% της αξίας του. Και λένε ότι ο θόρυβος προκαλεί καρκίνο. Πείτε μου και εσείς!» είπε ο Τραμπ μιμούμενος τον ήχο που κάνουν οι ανεμογεννήτριες.

Η δήλωση του Αμερικανού προέδρου προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων καθώς, σύμφωνα με το USA Today, έχει αποδειχθεί ότι οι ανεμογεννήτριες μπορούν να προκαλέσουν διαταραχές ύπνου, πονοκεφάλους ή ελαφρά ναυτία αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο.

Σημειώνετε ότι, ως δεύτερο επιχείρημα κατά τις αιολικής ενέργειας, ο Τραμπ παρέθεσε το γεγονός ότι οι ανεμογεννήτριες είναι «ένα νεκροταφείο για πουλιά. Αν αγαπάτε τα πουλιά, δεν θα θέλατε ποτέ να περπατήσετε κάτω από μια ανεμογεννήτρια».

Σύμφωνα με το CNN, ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Προέδρου.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή