Ηρεμία στα Διαβατά – Προσπαθούν να πείσουν τους πρόσφυγες να αποχωρήσουν

Ηρεμία στα Διαβατά – Προσπαθούν να πείσουν τους πρόσφυγες να αποχωρήσουν

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά, έξω από την οποία έχουν κατασκηνώσει από χθες περίπου 500 πρόσφυγες, ανταποκρινόμενοι σε ένα διαδικτυακό, ψευδές κάλεσμα ότι θα μπορέσουν να μεταβούν στα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό συντονιστή Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκο Ράγκο, γίνεται προσπάθεια να ενημερωθεί ο κόσμος και να επιστρέψει στις δομές όπου φιλοξενείται.

«Ήδη, βρίσκονται σε ετοιμότητα λεωφορεία που έχουμε ναυλώσει για να επιστρέψουν πίσω στα ξενοδοχεία, τα διαμερίσματα και τις δομές όπου φιλοξενούνται», είπε ο κ. Ράγκος, ξεκαθαρίζοντας ότι υποκινήθηκαν από μηνύματα σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ηρεμία στα Διαβατά – Προσπαθούν να πείσουν τους πρόσφυγες να αποχωρήσουν-1

«Ανάμεσα τους υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας από άνδρες, που δεν ξέρω τι σκοπό έχει δημιουργώντας μια τέτοιου είδους ένταση», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι μέσα στη δομή φιλοξενίας λειτουργεί «info box», που ενημερώνει και καταγράφει τα άτομα που θέλουν να επιστρέψουν, ενώ το ίδιο γίνεται και από μεγάφωνα σε τέσσερις γλώσσες.

«Ενημερώνουμε διαρκώς ότι αυτό που συμβαίνει δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, προκειμένου να τους πείσουμε με διάλογο να φύγουν από το σημείο», κατέληξε ο κ. Ράγκος.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση όταν περίπου 30 γυναίκες, μαζί με τα παιδιά τους επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και οι αστυνομικοί με τη σειρά τους προσπάθησαν να τις απωθήσουν.

Ηρεμία στα Διαβατά – Προσπαθούν να πείσουν τους πρόσφυγες να αποχωρήσουν-2
Ηρεμία στα Διαβατά – Προσπαθούν να πείσουν τους πρόσφυγες να αποχωρήσουν-3

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή