Πρωτοφανής επιχειρησιακή προχειρότητα πίσω από το φιάσκο στα Εξάρχεια

Πρωτοφανής επιχειρησιακή προχειρότητα πίσω από το φιάσκο στα Εξάρχεια

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πρωτοφανή προχειρότητα φαίνεται ότι διεξήχθη η χθεσινή επιχείρηση σύλληψης εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια που κατέληξε σε φιάσκο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αρχίζουν σταδιακά να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η επιχείρηση των οκτώ Λιμενικών σε μία από τις πλέον επικίνδυνες περιοχές των Αθηνών, διεξήχθη χωρίς τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ παρότι έγινε απόπειρα ενημέρωσης αλλά και συνεργασίας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι οκτώ Λιμενικοί φθάνοντας στα Εξάρχεια, παρουσία του εισαγγελέα που είχε και τη γενική εποπτεία της επιχείρησης, ενημέρωσαν το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής προκειμένου αφενός να ενημερωθεί η αστυνομία και αφετέρου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο επιχειρησιακής υποστήριξης.

Το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, όμως, ουσιαστικά παρέπεμψε, ίσως και λόγω της προχωρημένης ώρας, τους Λιμενικούς στην ομάδα ΔΙΑΣ δίνοντας μάλιστα και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Κατά την επικοινωνία που είχαν οι άνδρες του Λιμενικού με τους αστυνομικούς, διαπίστωσαν ότι το τηλέφωνο αντιστοιχούσε σε υπηρεσία της Τροχαίας που ευλόγως δήλωσε αναρμόδια για μία τέτοια επιχείρηση.

Έτσι, οι άνδρες του Λιμενικού προχώρησαν τελικά μόνοι τους στην απόπειρα σύλληψης του Αιγύπτιου στην εθνικότητα υπόπτου διακινητή,  επί της οδού Θεμιστοκλέους.

Ανεβαίνοντας στον όροφο της πολυκατοικίας όπου υποτίθεται ότι βρισκόταν ο διακινητής, οι άνδρες του Λιμενικού βρέθηκαν μπροστά σε δύο γυναίκες, τις οποίες και συνέλαβαν.

Ωστόσο, από ό,τι φαίνεται, οι δύο γυναίκες πρόλαβαν να ειδοποιήσουν για την επιχείρηση και να καλέσουν «ενισχύσεις».

Τα υπόλοιπα είναι ήδη γνωστά: Ομάδα 50 ατόμων, μερικοί εκ των οποίων οπλισμένοι και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους  επετέθησαν εις βάρος των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, τραυματίζοντας δύο άνδρες, ενώ κατά τη διάρκεια της εμπλοκής τους αφαίρεσαν τσαντάκια με προσωπικά αντικείμενα και τον ιδιωτικό τους οπλισμό, ενώ μία από τις δύο συλληφθείσες κατάφερε να διαφύγει.

Μέσα σε λίγα λεπτά η επιχείρηση είχε καταλήξει σε φιάσκο, καθώς μόλις μετά βίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση και του Λιμενικού, αποφεύχθηκε γενικευμένη σύρραξη εντός αστικού χώρου.

Η κατάληξη της επιχείρησης πυροδοτεί ήδη πολιτικές αντιδράσεις, ενώ ερωτηματικά προκαλεί και η τοποθέτηση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ολγας Γεροβασίλη, η οποία σήμερα το πρωί ισχυρίστηκε ότι η «ΕΛΑΣ, δεν είχε ενημέρωση» για το περιστατικό και επιτέθηκε μάλιστα στην αντιπολίτευση, δηλώνοντας πως «όποιος πιστεύει ότι το ζήτημα της ασφάλειας λύνεται μόνο με την καταστολή είτε έχει άγνοια είτε σκοπίμως το κάνει», ενώ χαρακτήρισε «γελοίο» τον ισχυρισμό ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση να καταπολεμήσει την ανομία.

Ο ισχυρισμός της υπουργού έρχεται πάντως σε σύγκρουση με το υπηρεσιακό σήμα του Λιμενικού Σώματος, από το οποίο προκύπτει ότι το αστυνομικό τμήμα της περιοχής των Εξαρχείων είχε αρμοδίως ενημερωθεί. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή