Μπάσκετ: Η πτώση της αυτοκρατορίας

Μπάσκετ: Η πτώση της αυτοκρατορίας

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O τίτλος αυτός θα ήταν πρωτοσέλιδος, στα πάλαι ποτέ οκτάστηλα των αθλητικών εφημερίδων, για τον μπασκετικό Ολυμπιακό. Η ομάδα που ανέδειξαν σε μία από τις κορυφαίες της Ευρώπης οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, έκλεισε τον κύκλο της. Και, δυστυχώς γι’ αυτούς, ο… πάταγος από την πτώση ήταν εκκωφαντικός.

Οσο για τις αιτίες, αν ανατρέξουμε στην ιστορία, και όχι μόνο των αθλητικών ειδήσεων, οι ισχυροί ανατρέπονται κατά μείζονα λόγο εκ των «έσω». Από εκεί ξεκινάει το κακό. Για να ρίξεις ένα κτίριο, ροκανίζεις πρώτα τα θεμέλια. Και στον Ολυμπιακό αυτό το «ροκάνισμα» ξεκίνησε από την περιστολή των προϋπολογισμών. Το γιατί το γνωρίζουν τα δύο αδέλφια.

Χρόνο με τον χρόνο, οικονομικότερες μεταγραφές από το εξωτερικό. Που συνεπάγεται και παίκτες με λιγότερο ταλέντο. Συγχρόνως, όπως αποδείχθηκε, οι Ελληνες είχαν δώσει πλέον τον καλύτερό τους εαυτό. Και όταν αρχίζουν τα αγωνιστικά προβλήματα, έρχεται και η γκρίνια. Κι αυτή που κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά είναι αυτή εντός των αποδυτηρίων.

Μαζί με αυτά, άνοιξε και το εξωτερικό μέτωπο, με τη διαιτησία και την ομοσπονδία. Και θεωρώ πως κι εδώ έγιναν λάθη από τη διοίκηση. Τέτοια, που έχασε και όποιο δίκιο είχε για τις διαμαρτυρίες της. Δεν αποχωρείς από έναν αγώνα όταν είσαι δεκατέσσερις πόντους πίσω. Αν θεωρείς πως αδικείσαι συστηματικά, σηκώνεις τη «σημαία της επανάστασης» όταν αισθάνεσαι δυνατός και όχι όταν βρεθείς στο καναβάτσο.

Η… επόμενη μέρα δεν θα είναι εύκολη για τον Ολυμπιακό. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από το αν οι Αγγελόπουλοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να αναστηλώσουν την ομάδα. Χρειάζονται πολλά χρήματα και η εποχή είναι δύσκολη. Οπως θα είναι δυσκολότερη η εμφάνιση ενός οικονομικού παράγοντα για να τους αντικαταστήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή