Μπούμερανγκ η επίθεση Τραμπ κατά Μπάιντεν

Μπούμερανγκ η επίθεση Τραμπ κατά Μπάιντεν

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Παρά το προβληματικό παρελθόν του σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του με τις γυναίκες, ο πρόεδρος Τραμπ έβαλε στο στόχαστρο τον Τζο Μπάιντεν, αναρτώντας βίντεο-παρωδία για τις πρόσφατες περιπέτειες του τέως αντιπροέδρου και πιθανού διεκδικητή του χρίσματος των Δημοκρατικών ενόψει των εκλογών του 2020.

Πρόκειται για ένα βίντεο διάρκειας 15 δευτερολέπτων, που συνοδεύεται από το κείμενο «ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΠΙΣΩ, ΤΖΟ!» και αλλοιώνει το πρωτότυπο βίντεο που είχε αναρτήσει μία μέρα νωρίτερα ο τέως αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα. Σε αυτό, ο Μπάιντεν απολογούνταν για τις κατηγορίες γυναικών, σύμφωνα με τις οποίες είχε έρθει σε παρεξηγήσιμα στενή επαφή μαζί τους στη διάρκεια προεκλογικών συγκεντρώσεων, φέροντάς τες σε δύσκολη θέση.

Καθώς ο Μπάιντεν μιλάει στην κάμερα, εμφανίζονται δύο χέρια να του τρίβουν τους ώμους. Στη συνέχεια, μια καρικατούρα που απεικονίζει το κεφάλι του Μπάιντεν ξεπροβάλλει πίσω από το κεφάλι του και προσγειώνεται στον λαιμό του.

Επί μία εβδομάδα, οι σύμβουλοι του Τραμπ παρακολουθούσαν τον θόρυβο γύρω από τον Μπάιντεν διακριτικά, αλλά χωρίς να κρύβουν την ικανοποίηση που τους έδινε. Κατ’ ιδίαν παραδέχονταν ότι η όλη αναστάτωση μπορεί να προέρχεται από την αριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικών, που στοχοποίησε τον κεντρώο Μπάιντεν, έναν από τους πιο ισχυρούς διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος.

«Καλή τύχη»

Ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ απέφευγε μέχρι χθες να αναμειχθεί ευθέως. Οταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους που κάλυπταν σύσκεψή του με στρατιωτικούς ηγέτες, την Τετάρτη, αν έχει καμία συμβουλή να δώσει στον Μπάιντεν, αρκέστηκε να απαντήσει: «Του εύχομαι καλή τύχη». Μία ημέρα νωρίτερα, στη διάρκεια δείπνου για τη συγκέντρωση χρημάτων από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, είχε δηλώσει ότι ο τέως αντιπρόεδρος «έχει ιδιαίτερη μεταχείριση από τους σοσιαλιστές», κάτι που θα μπορούσε να εκληφθεί και ως ένδειξη συμπάθειας. Τελικά, όμως, δεν άντεξε στον πειρασμό να ειρωνευθεί τον Μπάιντεν για τα παθήματά του, προσπερνώντας το γεγονός ότι ο ίδιος έχει καταγγελθεί για σεξουαλική παρενόχληση από μια ντουζίνα γυναίκες.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, όμως, μπήκε σε επικίνδυνο δρόμο, καθώς έδωσε δικαιώματα να τον κατηγορήσουν για υποκρισία, ενώ υπενθύμισε στην κοινή γνώμη τα δικά του ολισθήματα. Ποιος δεν θυμάται το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, όπου ο Τραμπ κομπορρημονούσε ότι ο πλούτος και η φήμη του επέτρεπαν να φιλάει γυναίκες ή και να τις αγγίζει στο υπογάστριο χωρίς την άδειά τους.

«Αναφέρεται στις γυναίκες σαν να ήταν γουρούνια. Τις βαθμολογεί ανάλογα με το παρουσιαστικό τους σε κλίμακα από το ένα μέχρι το 10. Χαρακτηρίζει την ίδια την κόρη του καυτή και λέει ότι αν δεν ήταν κόρη του θα της ζητούσε ραντεβού», σχολιάζει η Πάτι Σόλις Ντόιλ, η οποία χρημάτισε επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον το 2016. «Θα χάσει ακόμη περισσότερες ψήφους γυναικών στις επόμενες εκλογές», προσθέτει.

Από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντεν υποδέχθηκε με λακωνικό σαρκασμό την αντίδραση του Τραμπ. «Βλέπω ότι κάνεις τη δουλειά σου, με απολύτως προεδρικό τρόπο, όπως πάντα», σχολίασε στο Twitter ο τέως αντιπρόεδρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή