Κωνσταντινούπολη: Η τελευταία πτήση από το «Ατατούρκ» και η πρώτη από το νέο αεροδρόμιο

Κωνσταντινούπολη: Η τελευταία πτήση από το «Ατατούρκ» και η πρώτη από το νέο αεροδρόμιο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πτήση της Turkish Airlines προς Σιγκαπούρη ήταν η τελευταία πτήση που πραγματοποιήθηκε από το μέχρι σήμερα διεθνές αεροδρόμιο της Τουρκίας, «Ατατούρκ». καθώς στις 3.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής ξεκίνησε η τεράστια επιχείρηση μεταφοράς όλων των υπηρεσιών στο νέο αεροδρόμιο της πόλης, το  «Αεοδρόμιο Ιστανμπούλ». 

Ο υπουργός Μεταφορών Mehmet Turhan χαρακτήρισε την τελευταία απογείωση από το Ατατούρκ «ιστορική». «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ξεπροβοδίσω  ως τους τελευταίους εμπορικούς επιβάτες του αεροδρομίου Ατατούρκ», είπε λίγο πριν απογειωθεί  το αεροπλάνο, στις 2.44 π.μ.

Κωνσταντινούπολη: Η τελευταία πτήση από το «Ατατούρκ» και η πρώτη από το νέο αεροδρόμιο-1

«Με την επιστροφή σας, θα προσγειωθείτε στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά. 

Κατά την διάρκεια της τελευταίας πτήσης από το Ατατούρκ, τα μέλη του πληρωμάτων, το προσωπικό του αεροδρομίου και οι τελευταίοι επιβάτες εβγαζαν συγκινημένοι αναμνηστικές φωτογραφίες.

Κωνσταντινούπολη: Η τελευταία πτήση από το «Ατατούρκ» και η πρώτη από το νέο αεροδρόμιο-2
Κωνσταντινούπολη: Η τελευταία πτήση από το «Ατατούρκ» και η πρώτη από το νέο αεροδρόμιο-3

Λίγες ώρες αργότερα, οι τυχεροί πρώτοι επιβάτες του Istanbul Airport ζούσαν την μοναδική εμπειρία του καινούριου αεροδρομίου.

Κωνσταντινούπολη: Η τελευταία πτήση από το «Ατατούρκ» και η πρώτη από το νέο αεροδρόμιο-4

Κατά τη διάρκεια της μετακίνησης – μαμούθ και μέσα σε μόλις 45 ώρες, συνολικά θα μεταφερθεί  εξοπλισμός που θα ζυγίζει περίπου 47.300 τόνους. 

Η μεταφορά θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, 6 Απριλίου, αλλά ήδη η μεγάλη επιχείρηση έχει σχεδόν τελειώσει. Οι πτήσεις στο νέο αεροδρόμιο ξεκίνησαν με πρώτη αυτή της Turkish Airlines προς την πρωτεύουσα Άγκυρα και θα αυξάνονται σταδιακά. 

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή