Ποδόσφαιρο: «Ο κύβος ερρίφθη», σέντρα με αναδιάρθρωση

Ποδόσφαιρο: «Ο κύβος ερρίφθη», σέντρα με αναδιάρθρωση

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tίτλοι τέλους έπεσαν χθες στο σίριαλ της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, έπειτα από τη δεύτερη άρνηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη να παραβιάσει τους όρους της συμφωνίας με τη Σούπερ Λίγκα.

Χθες, στο γραφείο του κ. Βασιλειάδη βρέθηκε η ηγεσία της ΕΠΟ με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Ευ. Γραμμένο και τα μέλη της Ε.Ε., Δημητρίου, Βακάλη και Βρακά, τον αντιπρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, Χρ. Δάρα και της Φούτμπολ Λιγκ, Λ. Λεουτσάκο και του ζήτησαν το επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας να διεξαχθεί με 16 και όχι με 14 ομάδες όπως έχει αποφασιστεί και παράλληλα να ισχύσει και για την επόμενη χρονιά το συμβόλαιο των επτά ΠΑΕ του συνεταιρισμού με την ΕΡΤ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, όπως αναμενόταν, δεν έκανε δεκτό το αίτημα, λέγοντας ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, δεν θα ισχύσει το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Το ίδιο διαμηνύθηκε και από την πλευρά της ΕΡΤ. Κατά συνέπεια, η Σούπερ Λίγκα την επόμενη περίοδο θα διεξαχθεί με 14 ομάδες και με βάση το συμβόλαιο με την ΕΡΤ, με πλέι οφ και πλέι άουτ. Στο τέλος της τρέχουσας περιόδου θα υποβιβαστούν απευθείας τρεις ομάδες και ο 13ος θα δώσει μπαράζ με τον 2ο της Φούτμπολ Λιγκ. H Σούπερ Λίγκα 2 θα έχει 12 ομάδες και η Φούτμπολ Λιγκ με 14.

Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα στη Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, στην οποία θα επιβεβαιωθούν ξανά τα ανωτέρω και θα αποφασιστούν οι όποιες παρατηρήσεις επί της τροπολογίας, που εν συνεχεία θα κατατεθεί στη Βουλή.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Βασιλειάδης δήλωσε: «Είναι σαφές ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται, δεν πίστευα ότι υπήρχε ζήτημα εξαρχής, επιβεβαιώθηκε αυτό σήμερα, προχωράμε την αναδιάρθρωση όπως έχει συμφωνηθεί, συζητάμε λεπτομέρειες νομοτεχνικές της τροπολογίας και εφόσον βέβαια, περάσει αύριο από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο νομοθετικό κομμάτι. Από την πλευρά μας δεν αφήσαμε περιθώριο να αμφισβητηθεί οτιδήποτε, ήταν σαφές. Ειπώθηκαν πολλά, ακούστηκαν διάφορα, γράφτηκαν ακόμη περισσότερα αλλά από την πλευρά της ΓΓΑ και από την ΕΡΤ δεν αφέθηκε ποτέ περιθώριο για δεύτερες σκέψεις ή επανατοποθετήσεις. Θα μπορούσε να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση, και να μην υπάρξει μείωση και να μην υπάρξει οτιδήποτε. Σε αυτό το ενδεχόμενο δεν θα υπήρχε η συμφωνία από τη δικιά μας την πλευρά, δηλαδή, το τηλεοπτικό συμβόλαιο».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευ. Γραμμένος, τόνισε: «Στη συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας η επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου αποφάσισε να εισηγηθεί στο συμβούλιο της Τρίτης ένα συγκεκριμένο ζήτημα, ότι η αναδιάρθρωση θα γίνει υπό τη μικρή τροποποίηση ότι κατ’ απαίτηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, της Σούπερ Λίγκας δηλαδή, να ζητηθούν από τον υφυπουργό 16 ομάδες τη νέα χρονιά στη Σούπερ Λίγκα, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα ισχύσουν τα τηλεοπτικά συμβόλαια των επτά ΠΑΕ με την ΕΡΤ. Αυτή η πρόταση μεταφέρθηκε στον υφυπουργό Αθλητισμού που μας είπε ότι μπορεί να λειτουργήσει όποια αναδιάρθρωση επιθυμεί το ποδόσφαιρο, πλην όμως, αν υπαναχωρήσει από τις 14 ομάδες όπως εξαρχής ήταν η απόφαση της ΕΠΟ τον Αύγουστο, τότε δεν εγγυάται το τηλεοπτικό συμβόλαιο».

Για το γήπεδο που θα τελεστεί ο τελικός Κυπέλλου ο πρόεδρος της ΕΠΟ είπε: «Δεν υπήρχε στην ατζέντα ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας. Ακόμη δεν έχουν γίνει συζητήσεις, θα ήταν παρακινδυνευμένο να σας πω εγώ κάτι και με δεδομένο ότι δεν έχει βγει ακόμη το ζευγάρι. Υπάρχει απόφαση από την αρχή της σεζόν για το Ολυμπιακό Στάδιο αλλά είναι λίγο αδόκιμο να συζητάμε ενώ εκκρεμεί το ζευγάρι…. Ολοι έχετε στο μυαλό σας ότι θα προκριθούν δύο μεγάλες ΠΑΕ. Αυτή η απόφαση υφίσταται για το Ολυμπιακό Στάδιο και μέχρι στιγμής δεν έχει αλλάξει».

Ο αντιπρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Χρ. Δάρας, υποστήριξε: «Το πλάνο είχε ως εξής στην αρχή, να παρακαμφθεί για μια χρονιά το πλάνο με 14 ομάδες, όμως από την ώρα που η ΕΡΤ δεν καλύπτει αυτά τα τηλεοπτικά συμβόλαια που είχε κάνει πέρυσι, δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή