Υπόθεση Novartis: Οξεία αντίδραση από Λοβέρδο

Υπόθεση Novartis: Οξεία αντίδραση από Λοβέρδο

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την οξεία αντίδραση των πρώην υπουργών Ανδρ. Λοβέρδου και Αδ. Γεωργιάδη προκάλεσαν οι χθεσινές εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να τοποθετηθούν και άλλα πολιτικά πρόσωπα που είχαν μπει στο «κάδρο» της διερεύνησης πιθανών ποινικών ευθυνών.

Για «ελεεινή και δυσώδη πλεκτάνη» κάνει λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος χρησιμοποιεί εξαιρετικά σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ευθύς αμέσως μετά την αποστολή της πρότασης για άρση ασυλίας του στη Βουλή, αναφέρει: «Οταν αναδύθηκε στην επιφάνεια αυτή η ελεεινή και δυσώδης πλεκτάνη, είχα χαρακτηρίσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της άθλιους και με χαρακτηριστικά παλιανθρώπων. Μετά το σημερινό συμπληρώνω: πρόκειται περί κακοποιών. Και κακώς ορισμένοι μιλούν για φαρσοκωμωδία. Εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα, μόνο για πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών οφείλουμε να μιλάμε.

Ακόμη κι αν χρειαστεί να γυρίσω τη γη ανάποδα, θα το κάνω, προκειμένου οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Εχω ήδη καταθέσει από τις 26 Φεβρουαρίου 2018 μηνύσεις κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων. Τώρα δηλώνω ότι θα προχωρήσω σε υποβολή μηνύσεων για τα αδικήματα που τελέστηκαν και τελούνται εις βάρος μου, συμπεριλαμβανομένου και του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, εναντίον όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων προσώπων. Προφανέστατα έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Δεν έχω όμως καμία εμπιστοσύνη στους λίγους, εκείνους και εκείνες, που καταχράστηκαν την εξουσία τους και παραβίασαν τον όρκο που έχουν δώσει. Και κάτι απολύτως προσωπικό, αλλά συνάμα βαθύτατα πολιτικό. Είμαι ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός μετά το 1989. Η στήριξη, όμως, του κόσμου μετατρέπει τις κατηγορίες των άθλιων κακοποιών σε τίτλο τιμής για μένα».

Συνεργάτες Σαμαρά

Λακωνικά σχολίαζαν τις χθεσινές εξελίξεις συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά: «Μέχρι τέλους…» ανέφεραν χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο Αδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε δικαιωμένος από την εξέλιξη. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. επέμεινε στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης για τα τέσσερα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονταν και εξήγησε ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη καθώς η Εισαγγελία Διαφθοράς έκρινε ότι οι μάρτυρες έλεγαν ψέματα. «Από τη στιγμή που αρχειοθέτησαν την υπόθεση, σημαίνει ότι οι μάρτυρες είπαν ψέματα», σημείωσε. «Είναι δυνατόν ένας μάρτυρας να είναι ψεύτης για τον Πικραμμένο και αληθινός για τον Γεωργιάδη;» διερωτήθηκε και προσέθεσε ότι, «αν είχαν βρει κάτι σοβαρό, θα ήμασταν υπό δίωξη και όχι ακόμα υπό έρευνα». Ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε αγωγές και μηνύσεις κατά των Μέσων που αναπαρήγαγαν την είδηση ότι βρέθηκαν χρήματα προερχόμενα από τη Novartis σε λογαριασμό του.

«Ευθύς εξαρχής, δήλωσα με καθαρή και ήρεμη τη συνείδησή μου την απόλυτη αθωότητά μου. Σήμερα επιβεβαιώνεται με τον πλέον κατηγορηματικό και επίσημο τρόπο από την ελληνική Δικαιοσύνη ότι επρόκειτο για κακόβουλη σπίλωση και χυδαία συκοφαντία», σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο Ανδρέας Λυκουρέντζος. Και πρόσθεσε: «Ευχαριστώ όλους εκείνους οι οποίοι ουδέποτε αμφέβαλαν για την ακεραιότητά μου και με στήριξαν με την εμπιστοσύνη τους και τη συμπαράστασή τους. Λυπάμαι για εκείνους, οι οποίοι σκόπιμα και μεθοδευμένα επεδίωξαν την ενοχοποίησή μου για να υπηρετήσουν προσωπικές σκοπιμότητες και κομματικά συμφέροντα. Με περισσότερη δύναμη και αποφασιστικότητα συμπράττω στην πρώτη γραμμή του αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για μια Ελλάδα ισότιμη και ισοδύναμη μεταξύ των εταίρων της στον πυρήνα της Ε.Ε.».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή