Οριακή πτώση με υψηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο

Οριακή πτώση με υψηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ελληνικό Χρηματιστήριο ακολούθησε για ακόμη μία ημέρα τα βήματα των διεθνών αγορών, με την τάση συσσώρευσης κοντά στις 750 μονάδες να συνεχίζεται, προσπαθώντας έτσι να «χωνέψει» τα υψηλά οκτώ μηνών στα οποία γίνεται η διαπραγμάτευση από τις αρχές του μήνα. Η συνεδρίαση είχε αρκετές εναλλαγές προσήμου με τον Γενικό Δείκτη κινείται σε ένα στενό εύρος διακύμανσης, ενώ δεν έλειψαν οι επιλεκτικές τοποθετήσεις των αγοραστών. Πάντως, προβληματισμό συνεχίζει να προκαλεί στην αγορά η στάση των short funds τα οποία δεν δείχνουν διαθέσεις υποχώρησης από τις θέσεις τους, παρά τη σημαντική άνοδο που έχουν καταγράψει οι ελληνικές τράπεζες το τελευταίο διάστημα.

O Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,06% στις 753,16 μονάδες, ενώ o τζίρος διαμορφώθηκε στα 74,38 εκατ. ευρώ. O δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,05%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 1,50%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,13% στις 628,10 μονάδες χάρη στα κέρδη σε Alpha Bank (3,21%) και Πειραιώς (2,83%). Με πτώση 1,35% έκλεισε η Eurobank και στο -0,48% η Εθνική.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το Oceanwood Capital Management προχώρησε στις 5 Απριλίου σε νέα αύξηση των short θέσεών του στην Εθνική, στο 1,62% από 1,50% πριν, ενώ προχώρησε σε αύξηση των shorts του και στην Alpha Bank, στο 0,92% από 0,81% που τις είχε αυξήσει στις 18 Μαρτίου. Παράλληλα, διατήρησε σταθερές τις short θέσεις του στην Eurobank στο 1,70%.

Πάντως, παρά τη στάση αναμονής που τηρείται αυτή την εβδομάδα στο Χ.Α., το σκηνικό δεν έχει διαφοροποιηθεί σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζάνα, διευθυντή επενδύσεων της Κύκλος Χρηματιστηριακή. Η συντήρηση του θετικού κλίματος έχει να κάνει με μια σειρά εξελίξεις όπως η έγκριση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης, η στάση Ρέγκλινγκ για την αποπληρωμή μέρους των δανείων του ΔΝΤ και τα σχέδια για νέα έξοδο στις αγορές, όπως επισημαίνει, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων συνεχίζουν να υποχωρούν και δημιουργούνται προϋποθέσεις αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τη S&P στις 26 Απριλίου. Παράλληλα, η εξυγιαντική διαδικασία για τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών προσδοκάται πως θα επιταχυνθεί, ενώ κάποιοι, ακόμη πιο αισιόδοξοι, προσβλέπουν και σε ακόμη μία αναβάθμιση από τη Moody’s με έκτακτη έκθεσή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή