Ομαδικά πυρά κατά Γαβρόγλου

Ομαδικά πυρά κατά Γαβρόγλου

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γενικευμένα πυρά δέχεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο φέρνει αλλαγές στο τοπίο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο εξεταστικό σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ αλλά και στο καθεστώς στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία (Π&Π-Σ). Ωστόσο, χθες ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου το υπερασπίστηκε, ενώ θεωρεί ότι ήδη έχει υπάρξει ένα επαρκές χρονικό διάστημα διαλόγου. Αλλωστε, το υπουργείο βιάζεται για την ψήφιση των διατάξεων του ν/σ πριν από το Πάσχα, αφού πολλές εξ αυτών αφορούν τους φετινούς υποψήφιους για τα ΑΕΙ. Χθες, έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο από συλλόγους γονέων Π&Π-Σ, ενώ η ΟΛΜΕ θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα, στα οποία θα συμμετάσχει και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων.

Ειδικότερα, η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως έκανε χθες λόγο για «ρυθμίσεις χωρίς καμία μεταρρυθμιστική πνοή και χωρίς τις μείζονες τομές που έχει ανάγκη σήμερα η εκπαίδευση στην Ελλάδα. Ρυθμίσεις που δεν λύνουν προβλήματα, αντιθέτως αναπαράγουν παθογένειες του παρελθόντος» και πρόσθεσε ότι «μία κυβέρνηση και ένας υπουργός που βρίσκονται και οι δύο σε αποδρομή, αφήνουν πίσω τους ένα εκπαιδευτικό σύστημα πολύ χειρότερο από αυτό που παρέλαβαν. Η Ν.Δ. θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο και δεσμεύεται ότι ως αυριανή κυβέρνηση θα υλοποιήσει ουσιαστικές αλλαγές στο σύνολο του εκπαιδευτικού συστήματος».

«Η Ν.Δ. αρέσκεται μόνο σε δηλώσεις περί κατάργησης νομοθετημάτων της σημερινής κυβέρνησης χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα με τι θα τα αντικαταστήσει. Οι γενικόλογες αναφορές στο πρόγραμμα της Ν.Δ. για τα επίμαχα θέματα, για το μόνο που βεβαιώνουν τους πολίτες είναι ότι από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Πανεπιστήμιο θα πρέπει να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη αν θέλουν να μορφώσουν τα παιδιά τους. Οσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, η Ν.Δ. είναι συγκεκριμένη: στον… Καιάδα», απάντησε το υπουργείο.

Από την πλευρά τους, γονείς μαθητών σε Π&Π-Σ, που μετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας, συναντήθηκαν με στελέχη του υπουργείου, λαμβάνοντας μόνο τη διαβεβαίωση ότι οι φετινές εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα θα διοργανωθούν κεντρικά, όπως έως τώρα. Αντίθετα, δεν θα υπάρξουν αλλαγές σε άλλα σημεία του ν/σ όπως π.χ. η κατάργηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών που διδάσκουν Π&Π-Σ.

Ως προς τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ, η Σύγκλητος του Παν. Πατρών απέρριψε το σχέδιο, βάσει του οποίου το Ιδρυμα θα απορροφήσει τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος. Πρόκειται για ισχυρό πλήγμα στις αποφάσεις του κ. Γαβρόγλου, ο οποίος εμφανίζεται να εμμένει στον σχεδιασμό του, επικρινόμενος ότι περιορίζει την ακαδημαϊκή αυτονομία του ΑΕΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή