Στον Γαστρονόμο Απριλίου

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τσουρέκι για την Πρωτομαγιά

Φέτος πλάθουμε στεφάνι με αλεύρι και μαγιά. Κομμάτι μπελαλίδικο αλλά το αποτέλεσμα μας αποζημιώνει.

Στον Γαστρονόμο Απριλίου-1

Φίνες και εαρινές σούπες

Με μαρούλι, αγκινάρες, μυρώνια και γλυκάδια τηγανητά και με αρνί και μοτσαρέλα ετοιμάσαμε ανοιξιάτικες σούπες για το καθημερινό αλλά και το γιορτινό τραπέζι.

Στον Γαστρονόμο Απριλίου-2

Η μαγειρίτσα του Χριστόφορου Πέσκια

Για όσους επιμένουν παραδοσιακά και θέλουν την ελληνική μαγειρίτσα ο βραβευμένος σεφ μας δίνει τη συνταγή για μια πλούσια αυγοκομμένη εκδοχή που θα μείνει αξέχαστη.

Στον Γαστρονόμο Απριλίου-3

Γιορτινή αλα πολίτα

Αγκινάρες, κρεμμυδάκια, καρότα, πράσα, πατάτες, αρακά, όλα τα υλικά ανασυντάσσονται και δημιουργούν την πιο ανοιξιάτικη τάρτα δια χειρός του Αστέριου Κουστούδη.

Στον Γαστρονόμο Απριλίου-4

Σπιτικά ζυμώματα

Η πασχαλιάτικη χορτόπιτα της Τοσκάνης και η colomba di Pasqua αναβαθμίζουν την μαγειρική μας και φέρνουν έναν μεσογειακό αέρα στο τραπέζι μας. Φρέσκα χορταρικά, αυγά, πικάντικα τυριά και μεράκι είναι τα μυστικά!

Στον Γαστρονόμο Απριλίου-5

Με έναν μεζέ δεν χόρτασε κανείς…

Τα «πρώτα» της γιορτής είναι και αυτά που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους μας. Φουρνιστά ντολμαδάκια, αγκινάρες σαγανάκι, τζιγεροσαρμάδες, τραχανοπιτάκια με γαρίδες και ακόμα τρεις μερακλίδικοι μεζέδες μας ανοίγουν το τραπέζι και… την όρεξη.

Στον Γαστρονόμο Απριλίου-6

Τα κυρίως

Ο πρωταγωνιστής της γιορτής, το κατσίκι δεν θα μπορούσε να λείπει από το τραπέζι μας. Προτιμήστε τα νησιώτικα που έχουν κρέας νόστιμο και ετοιμάστε μεταξύ άλλων κατσικάκι σοφιγαδούρα με τυροκροκέτες και κατσικάκι με ρύζι και γιαούρτι στο φούρνο.

Στον Γαστρονόμο Απριλίου-7

Τοπική κουζίνα: Ζάκυνθος

Παρέα με δύο άξιες μαγείρισσες του νησιού παραγεμίσαμε τις ανοιξιάτικες αγκινάρες ετοιμάζοντας ένα απ΄ τα πιο εμβληματικά πιάτα του τόπου.

Στον Γαστρονόμο Απριλίου-8

Πώς ψήνουν το αρνί στις χώρες της Μεσογείου;

Μαζί και άλλα κρεατικά για το πασχαλινό τραπέζι και όχι μόνο. Βρήκαμε τις καλύτερες συνταγές της Μεσογείου για να μαγειρέψουμε αρνί, μοσχάρι και κόκκορα. Στη φωτογραφία το Βυζάντι Καρπάθου (αρνί), αιγυπτιακό αρνί με καρότα και χουρμάδες και ιταλικό κοντοσούβλι.

Στον Γαστρονόμο Απριλίου-9

Που κρύβεται η επιτυχία στο κύριο πιάτο;

Μα φυσικά στο δυναμικό συνοδευτικό! Τα σπαράγγια με το καπνιστό τυρί, οι σιτσιλιάνικες αγκινάρες και οι πατατούλες με το ξινόγαλα είναι ο καλύτερος τρόπος να υποστηρίξετε γευστικά το κρεατικό μενού των ημερών.

Στον Γαστρονόμο Απριλίου-10

Πολύχρωμες σαλάτες

Χορταστικές σαλάτες με ρεβίθια, με μαρούλι και ουζάτη σάλτσα γιαουρτιού και με παντζάρι και καραμελωμένα κοκκάρια. Ένα ευχάριστο διάλειμμα στην κρεοφαγία των ημερών. 

Στον Γαστρονόμο Απριλίου-11

Για 2 – 4 – 6 μερίδες

Στο φούρνο ή στην κατσαρόλα με τα σωστά υλικά ετοιμάζουμε φαγητά για το καθημερινό τραπέζι που θα γίνουν ανάρπαστα όπως το κοτόπουλο στη λαδόκολλα με βασιλικό και ντοματίνια.

Στον Γαστρονόμο Απριλίου-12

Στο ζαχαροπλαστείο

Παίρνουμε μια γεύση από τα γλυκά που φτιάχνουν στη Μεσόγειο από ιταλική μιμόζα μέχρι μουχαλεμπία της Κύπρου και τούρκικο χαλβά, όλα φτιαγμένα από τον Στέλιο Παρλιάρο.

Στον Γαστρονόμο Απριλίου-13

Μη χάσετε το πασχαλινό τεύχος του Γαστρονόμου αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή!

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή