Η ζωή στο διαδίκτυο μέσα σε ένα λεπτό

Η ζωή στο διαδίκτυο μέσα σε ένα λεπτό

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια εικόνα της ζωής στο Διαδίκτυο μέσα σε ένα λεπτό αποτυπώνει σήμερα η Statista.

Κατά τη διάρκεια, λοιπόν, ενός μόνο λεπτού στο διαδίκτυο, πραγματοποιούνται ένα εκατομμύριο συνδέσεις στο Facebook, παίζονται 4,5 εκατομμύρια βίντεο στο YouTube, γίνονται 1,4 εκατομμύρια κινήσεις εισόδου στο Tinder (πλατφόρμα γνωριμιών) και αποστέλλονται συνολικά 41,6 εκατομμύρια μηνύματα μέσω WhatsApp και Messenger (Facebook). Μέσα σε ένα λεπτό πραγματοποιούνται 3,8 εκατομμύρια αναζητήσεις στο Google, 347.222 ταχείες επισκοπήσεις (scrolls) στο Instagram, ενώ δαπανώνται on line σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια.

Η ζωή στο διαδίκτυο μέσα σε ένα λεπτό-1

Πέρυσι τέτοια εποχή η καναδική εταιρεία Visual Capitalist, η οποία καταγράφει τις τάσεις στην οικονομία και την τεχνολογία και από την οποία η Statista αντλεί τα στοιχεία, πραγματοποίησε την ίδια έρευνα. Δεν υπήρξαν μεγάλες διαφορές όσον αφορά τους βασικούς παίκτες του διαδικτύου. Facebook και Google κατέγραψαν πολύ μικρές αυξήσεις. Στο Google πραγματοποιήθηκαν φέτος 100.000 επιπλέον αναζητήσεις μέσα σε ένα λεπτό ενώ στο Facebook έγιναν σχεδόν 30.000 επιπλέον συνδέσεις. Αλλες πλατφόρμες επέδειξαν φέτος μεγαλύτερη δραστηριότητα μέσα σε ένα λεπτό. Η Netflix σχεδόν τριπλασίασε (κατά τη διάρκεια ενός λεπτού) τον αριθμό των ανθρώπων που παρακολουθούν το περιεχόμενό της και το Instagram σχεδόν διπλασίασε τον αριθμό των ατόμων που επισκέπτονται την πλατφόρμα.

Ας δούμε τώρα ποιες είναι, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία (Φεβρουάριος 2019) που συνέλεγε το SimilarWeb, οι πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες στον κόσμο. Η μηχανή αναζήτησης της Google βρίσκεται στην κορυφή, με 57,34 δισεκατομμύρια επισκέπτες τον Φεβρουάριο. Ακολουθεί το Youtube με 22,77 δισ. επισκέπτες σε ένα μήνα και το Facebook με 19,21 δισ. ενεργούς χρήστες. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η κινεζική μηχανή αναζήτησης baidu.com, η οποία είχε μόλις 9 δισεκατομμύρια επισκέπτες τον Φεβρουάριο. Δεν θα μπορούσαμε να μη σχολιάσουμε ότι στην όγδοη θέση, μετά τη wikipedia, το yahoo, το twitter και πριν από το instagram βρίσκεται μια ιστοσελίδα πορνό, το pornhub.com με 3,1 δισεκατομμύρια επισκέπτες κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου.

Τα πιο δημοφιλή σάιτ σε επισκεψιμότητα τον Φεβρουάριο του 2019

Η ζωή στο διαδίκτυο μέσα σε ένα λεπτό-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή