Π. Πικραμμένος: Φαρσοκωμωδία στο πολιτικό σκέλος

Π. Πικραμμένος: Φαρσοκωμωδία στο πολιτικό σκέλος

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακουφισμένος, όχι όμως και χαρούμενος, από τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, καθώς «η χαρά θα έρθει όταν η ιστορία λάβει ένα τέλος για όλους τους εμπλεκομένους», δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, προσθέτοντας ότι αισθάνεται αδικημένος, καθώς «το 2012 προσπαθήσαμε να σώσουμε μια χώρα από τα βράχια και το ευχαριστώ σε αυτή την προσπάθεια είναι να εμφανίζομαι ύποπτος μιας άθλιας συναλλαγής». Χαρακτήρισε την υπόθεση της Novartis στο πολιτικό της σκέλος «φαρσοκωμωδία» στημένη από ανθρώπους που προσπάθησαν «εκμεταλλευόμενοι το πραγματικό πρόβλημα που υπάρχει στον χώρο του φαρμάκου να το χρησιμοποιήσουν ως ευκαιρία για να εμπλέξουν πολιτικούς αντιπάλους», ενώ εκτίμησε ότι το μεγαλύτερο κακό που έκανε αυτή η υπόθεση είναι το «δηλητήριο» που αφήνει στην κοινωνία.

Ο κ. Πικραμμένος εξομολογήθηκε ότι πέρασε από πολλά στάδια «έκπληξης, οργής, αγανάκτησης, εκλογίκευσης πραγμάτων και μετά δοκιμάστηκαν οι αντοχές μου», ενώ σημείωσε ότι για τον ίδιο ήταν «τεράστια έκπληξη» η συμπερίληψη του ονόματός του στην υπόθεση. Ερωτηθείς αν έχει βρει εξηγήσεις για τη στοχοποίησή του, τόνισε ότι δεν θα σταματήσει να ψάχνει ώσπου να βρει την αλήθεια. «Ολοι γνωρίζουν ότι είχα δεσμό με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, δεν νομίζω, όμως, ότι αυτό συνιστά επαρκή λόγο για να οδηγηθώ σε αυτή την περιπέτεια. Εχει επίσης περάσει απ’ το μυαλό μου ότι έγινε για παραδειγματισμό των δικαστικών λειτουργών, αλλά κι αυτό δεν νομίζω ότι συνιστά επαρκή λόγο», σημείωσε. Κληθείς να απαντήσει αν θα περίμενε μια συγγνώμη, τόνισε: «Η συγγνώμη δεν είναι κάτι που μπορείς να αξιώσεις νομικά. Είναι θέμα πολιτιστικού επιπέδου, αξιοπρέπειας, συμπεριφοράς».

Ο κ. Πικραμμένος απέφυγε να βγάλει συμπεράσματα για το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι υπήρχαν πράγματα που «με παραξένεψαν, που θα τα χειριζόμουν διαφορετικά». «Θα ήθελα προτού προβώ σε ενέργειες να έχω περισσότερα και πιο εξασφαλισμένα στοιχεία στη διάθεσή μου. Δεν ξέρω πώς λειτουργούν οι εισαγγελείς, αν ήταν μια υπόθεση στο ΣτΕ, τα στοιχεία αυτά δεν θα ήταν επαρκή», σημείωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή