Ν.Δ.: Η αστυνομία μπορεί

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως απόδειξη του πάγιου επιχειρήματός της ότι η κυβέρνηση δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και ενθαρρύνει τα φαινόμενα βίας και ανομίας χρησιμοποίησε η Ν.Δ. τη χθεσινή εκκένωση κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη στα Εξάρχεια, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνει οδηγός για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

«Μετά την κλιμάκωση της βίας στα Εξάρχεια, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την επίθεση με μαχαίρια σε εισαγγελικό λειτουργό και σε άνδρες του Λιμενικού, η Ελληνική Αστυνομία έδειξε χθες ότι μπορεί κάλλιστα να επιβάλει την τάξη, αρκεί η κυβέρνηση να την αφήσει να κάνει τη δουλειά της», τόνισε η Πειραιώς στην ανακοίνωσή της, επαναλαμβάνοντας ότι τα Εξάρχεια και κάθε γειτονιά της Αθήνας «ανήκουν στους κατοίκους τους και όχι στις συμμορίες που τις λυμαίνονται».

Την ίδια ώρα, νέα επίθεση στην ΕΡΤ με αφορμή τον τρόπο που χειρίστηκε δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου εξαπέλυσε η Ν.Δ., χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για τα «πρόθυμα φερέφωνα της συριζαϊκής προπαγάνδας και τους προβοκάτορες κατασκευαστές των fake news». «Η κατάντια της δημόσιας τηλεόρασης δεν έχει προηγούμενο. Το Μαξίμου έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε ένα χυδαίο κανάλι διαστρέβλωσης των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ν.Δ., η οποία συμπληρώνεται από την υπογράμμιση ότι «από την επομένη κιόλας ημέρα των εθνικών εκλογών, η ΕΡΤ θα γίνει η δημόσια, ανεξάρτητη και πολυφωνική τηλεόραση που αξίζει στους Ελληνες». Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο κ. Αθανασίου ερωτήθηκε σε εκπομπή της ΕΡΤ αν η παθητική δωροδοκία συνιστά αδίκημα που συνδέεται με πράξεις που ανάγονται στα καθήκοντα του υπουργού ή τελείται επ’ ευκαιρία αυτών. Ο ίδιος, στη δήλωσή του, απάντησε ότι, κατά την άποψή του και την πάγια νομολογία των ανωτάτων δικαστηρίων και του ειδικού δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών η δωροδοκία είναι πράξη που τελείται κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπουργού. Η δήλωση απομονώθηκε ως «η μίζα είναι καθήκον του υπουργού» από τη «μονταζιέρα», του Μαξίμου, σημείωσε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για «πυροτεχνήματα και τεχνάσματα» με στόχο την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης Novartis.

Υποψηφιότητα

Τέλος, ολοκληρώθηκε και τυπικά χθες η σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ., καθώς ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της δημοσιογράφου Βίκυς Φλέσσα. «Επειτα από τριάντα χρόνια γραπτών και λόγων αποφάσισα να προχωρήσω στο επόμενο βήμα, στην προσπάθεια για πράξεις… Ευχαριστώ από καρδιάς τον Κυριάκο Μητσοτάκη που μου ζήτησε να σηκωθώ από την τηλεοπτική μου καρέκλα και θα βάλω τα δυνατά μου με σκοπό ως Ελληνίδες και Ελληνες να αναδείξουμε την αξία της κλασικής παιδείας και του πολιτισμού στην Ευρώπη και στον σύγχρονο κόσμο», σημείωσε η ίδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή