Ελληνες εμπλέκονται σε επενδυτική πυραμίδα στην Ινδία

Ελληνες εμπλέκονται σε επενδυτική πυραμίδα στην Ινδία

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα υπόθεση κατηγοριών για απάτη, αυτή τη φορά στην Ινδία, εμπλέκεται το όνομα Ελληνα επιχειρηματία, και γνωστού εν ενεργεία τηλεοπτικού παρουσιαστή, που τα τελευταία χρόνια έχει κατηγορηθεί για δόλια πτώχευση πρακτορείου πώλησης αεροπορικών εισιτηρίων και για συμμετοχή σε εταιρεία που τιμωρήθηκε με πρόστιμα για «παραβίαση των διατάξεων περί προστασίας καταναλωτή και ειδικότερα αυτών που διέπουν τις συναλλαγές από απόσταση και τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και σχετικά με τη διάθεση καταναλωτικών προϊόντων στην αγορά». Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας The Times of India, ο Ελληνας παρουσιαστής και συνεργάτης του κατηγορούνται για στήσιμο επενδυτικής πυραμίδας: η πυραμίδα επενδυτών αποτελεί ένα παράνομο επενδυτικό σχήμα που περιλαμβάνει την πληρωμή απόδοσης σε επενδυτές από τα χρήματα που πληρώνονται από μεταγενέστερους επενδυτές, αντί από τα καθαρά κέρδη που συγκεντρώνονται από πραγματικές πωλήσεις.

Οχημα μια ινδική εταιρεία

Με όχημα μια ινδική εταιρεία επ’ ονόματι Drego Consultants, που εδρεύει στην πρωτεύουσα της επαρχίας Μαχαράστρα Μουμπάι, ο Ελληνας επικεφαλής της και Ελληνίδα συνεργάτις του υπόσχονταν σε επενδυτές υψηλές αποδόσεις εάν οι ίδιοι έφερναν και ενέγραφαν στο σχήμα καινούργιους επενδυτές. Οταν όμως οι δύο επικεφαλής της Drego ζήτησαν από έναν από τους διευθυντές της εταιρείας, τον Ντεβέντρα Σινχ Κουσγουχα, να μεταφέρει σε λογαριασμούς τους, εκτός Ινδίας, κεφάλαια της τάξης των 50.000 ευρώ, που είχαν συγκεντρωθεί από την προαναφερθείσα δραστηριότητα της Drego Consultants, αυτός προχώρησε στην υποβολή καταγγελίας στις ινδικές αρχές.

Σύμφωνα με τους Times of India, το «κόλπο» ξεκίνησε στις αρχές του 2018 και περιελάμβανε ακόμη και σεμινάρια για την προσέλκυση επενδυτών, αλλά και προωθητικά βίντεο στο Διαδίκτυο. Ως εμπορικό όνομα των υποτιθεμένων επενδυτικών δραστηριοτήτων οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν το Global Inter Gold. Μάλιστα, η εγγραφή επενδυτών στο σχήμα περιελάμβανε και την παροχή στοιχείων των προσωπικών λογαριασμών των επενδυτών και έτσι διατυπώνονται φόβοι για ενδεχόμενη παράνομη ή και κακόβουλη χρήση προσωπικών στοιχείων. Ο Ελληνας παρουσιαστής, το όνομα του οποίου συνδέεται με την υπόθεση, και η συνεργάτις του αναζητούνται από τις ινδικές αρχές για εξέταση, όμως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις από την Αθήνα βρίσκονται στην Ελλάδα. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό κατά πόσον υπάρχει ήδη αίτημα δικαστικής συνδρομής ή ένταλμα από τις ινδικές αρχές. Με βάση τα δεδομένα από το ινδικό εμπορικό μητρώο, ο Ελληνας επικεφαλής της Drego Consultants (υπογράφει ως Director σε κατατεθειμένο έγγραφο διορισμού διευθυντή από το διοικητικό συμβούλιο της Drego, που συνεδρίασε στην Αθήνα σε διεύθυνση με Τ.Κ. 106 72 ) είναι αυτός που έχει εμπλακεί στην υπόθεση της AirFastTickets, της εταιρείας διαδικτυακών κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων, που κατέρρευσε αφήνοντας μεγάλα χρέη στην αγορά το 2015, και σε εκείνη της Dealber, η οποία τιμωρήθηκε το 2017 με πρόστιμα επειδή φέρεται να μην είχε παραδώσει εγκαίρως ή εξ ολοκλήρου σε πελάτες προϊόντα που είχαν παραγγείλει και πληρώσει στην ιστοσελίδα, που λειτουργεί, ως επί το πλείστον συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή