Νέο κόμμα υπέρ του Brexit από τον Φάρατζ

Νέο κόμμα υπέρ του Brexit από τον Φάρατζ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Νέο κόμμα υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. ίδρυσε χθες ο πρώην ηγέτης του UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ, υποσχόμενος να εμφυσήσει τον φόβο του Θεού στους βουλευτές, τους οποίους κατηγόρησε ότι πρόδωσαν την απόφαση του βρετανικού λαού για αποχώρηση από την Ενωση. Στην κεντρική Αγγλία, στην πόλη του Κόβεντρι, ο 55χρονος Φάρατζ, του οποίου το πρώην κόμμα θεωρείται ο βασικός υπεύθυνος για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος το 2016, δήλωσε ενώπιον των υποστηρικτών του ότι το κόμμα Brexit θα κατεβάσει μια εντυπωσιακή ομάδα ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου, παρότι δεν είναι ακόμη βέβαιο ότι η χώρα θα συμμετάσχει στην αναμέτρηση. Η χρηματοδότηση του κόμματός του, που ήδη έχει συγκεντρώσει περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια στις πρώτες δέκα ημέρες ύπαρξής του, έχει προσελκύσει μια δεξαμενή σοβαρών επιχειρηματιών. Μεταξύ των στελεχών του είναι η αδελφή του ευρωσκεπτικιστή Συντηρητικού βουλευτή, Τζέικομπ Ρις Μογκ, Ανουνσιάτα.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε χθες πως είναι πολύ πιθανό η ιδέα ενός δεύτερου δημοψηφίσματος να τεθεί εκ νέου ενώπιον του κοινοβουλίου σε κάποια χρονική στιγμή, παρότι η κυβέρνηση παραμένει αντίθετη στην προοπτική. Οπως είπε χαρακτηριστικά, ο χρόνος πιέζει για ένα δημοψήφισμα πριν από τις 31 Οκτωβρίου, οπότε αναμένεται να φύγει από την Ε.Ε. η Βρετανία. «Είναι μια πρόταση που θα μπορούσε να γίνει και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα τεθεί ενώπιον του κοινοβουλίου», τόνισε.

Στο μεταξύ, εν μέσω ανησυχιών ότι το Brexit ίσως επηρεάσει την ευημερούσα τουριστική βιομηχανία της Πορτογαλίας, κυβερνητικός οργανισμός ξεκίνησε καμπάνια για να πει «Brelcome» στους χιλιάδες Βρετανούς επισκέπτες που επιλέγουν τη χώρα ως προορισμό διακοπών. «Η Πορτογαλία ποτέ δεν θα σας αφήσει» είναι το βασικό σύνθημα της καμπάνιας «Brelcome», που έχει ήδη φθάσει σε περίπου 6 εκατ. Βρετανούς με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και χάρη σε ψηφιακές πλατφόρμες, σύμφωνα με τον οργανισμό Turismo de Portugal. Οι παραθεριστές από τη Βρετανία είναι η μεγαλύτερη τουριστική αγορά της Πορτογαλίας, αντιπροσωπεύοντας το 20% της βιομηχανίας, αλλά πέρυσι οι διανυκτερεύσεις άρχισαν να μειώνονται, καταγράφοντας πτώση κατά 7,3% σε σύγκριση με το 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή