Aτζέντα

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

// ΛΑΡΙΣΑ //

Η ΚΡΙΣΗ ΣΗΜΕΡΑ [ΕΩΣ 30/04/2019] 

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα ανακοίνωσε την παράταση της έκθεσης του Κυριάκου Κατζουράκη «Αναφορά στην Γκουέρνικα», όπου παρουσιάζεται μια σειρά έργων-σχολίων του ζωγράφου πάνω στην Guernica, τα οποία έγιναν τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Αντλώντας έμπνευση από το εμβληματικό έργο που δημιούργησε ο Pablo Picasso το 1937, σφραγίζοντας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, η Guernica του Κατζουράκη περιλαμβάνει σαράντα μικρές και μεγάλες συνθέσεις, που αποτυπώνουν μέσα από τα σύμβολα του Picasso την καθημερινότητα –ως αίσθημα και ως βίωμα– όπως τη βλέπει ο  Έλληνας ζωγράφος: σκοτεινή, περίκλειστη, τραγικά ουσιώδη.

katsigrasmuseum.gr


// ΚΑΛΑΜΑΤΑ //

ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ [ΑΠΟ 14/04 ΕΩΣ 02/05/2019] 

Aτζέντα-1

Η έκθεση «Σπύρος Παπαλουκάς – Βασίλης Θεοχαράκης. ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ», με έργα των δύο ζωγράφων από τη Συλλογή Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, παρουσιάζεται στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. «Από όλους τους  Έλληνες ζωγράφους της γενιάς του –η οποία αντέδρασε στον ιμπρεσιονισμό–, ο Παπαλουκάς μένει ο πιο ζωγραφικός», είχε επισημάνει ο Γιάννης Τσαρούχης. Οι γαλήνιοι πίνακες του Σπύρου Παπαλουκά (1892-1957), με τα μοναστήρια και τα τοπία του Αγίου Όρους, καθώς και εικόνες από την Τράπεζα Μεγίστης Λαύρας, εκτίθενται δίπλα στον οραματικό κόσμο του μαθητή του, Βασίλη Θεοχαράκη (1930-), και στα έργα του, που απεικονίζουν μονές και μυστηριώδη δάση.

Πληροφορίες: 27213-60754


// BOΛΟΣ //

ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ [ΕΩΣ 04/05/2019]  

Aτζέντα-2

Η έκθεση «Ασώματες Κεφαλές» του Κωνσταντίνου Μπομπού (1963-) παρουσιάζεται στον Xώρο Tέχνης «δ». «Η ζωγραφική είναι επιθυμία και ανάμνηση: ανοίγουμε τα μάτια για να δούμε, τα κλείνουμε για να θυμηθούμε. Έτσι, ανάμεσα σε δυο ματιές, γινόμαστε μέρος του κόσμου και οι εικόνες που φτιάχνουμε ενσωματώνονται στο αίνιγμά του», επισημαίνει ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Πληροφορίες: 24210-37091


// ΛΕΥΚΩΣΙΑ //

ΛΑΪΚΗ ΣΟΦΙΑ [ΕΩΣ 27/04/2019]

Aτζέντα-3

Ο Αντρέας Σκουφάρης (1988–) βάζει στο επίκεντρο των έργων του τις κυπριακές παροιμίες και τους ντόπιους μύθους. Στην έκθεση «Κουβέντες» στην Isnotgallery, ο Κύπριος ζωγράφος δείχνει πώς αποτυπώνει εικαστικά τα διδάγματα της λαϊκής σοφίας με έντονα χρώματα και αίσθηση του χιούμορ.

isnotgallery.com


// ΣΕΒΙΛΛΗ //

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ [ΕΩΣ 22/09/2019]

Aτζέντα-4

Δύο από τα σημαντικότερα αριστουργήματα του Peter Paul Rubens (1577-1640) ταξίδεψαν από την Ιταλία στην Ισπανία, για να εκτεθούν στο Palaco de Lebrija υπό τον τίτλο «Rubens: Hércules y Deyanira. Obras maestras de las colecciones italianas». Η έκθεση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου project, που στόχο έχει να φέρει μερικά από τα σημαντικότερα έργα των ιταλικών μουσείων σε ανοιχτό διάλογο με θαυμάσια γλυπτά, ζωγραφικά και μωσαϊκά από άλλες εποχές και χώρες.

palaciodelebrija.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή