Milliyet: Οι S-400 θα σταματήσουν τις παραβιάσεις σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο

Milliyet: Οι S-400 θα σταματήσουν τις παραβιάσεις σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ερχονται τον Ιούλιο! Τείχος 600 χιλιομέτρων» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας Milliyet για την αγορά των ρωσικών S-400 από την Άγκυρα, παρά τις απειλές των ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με το άρθρο, στην Τουρκία γίνονται σκέψεις να τοποθετηθούν στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο δύο από τις τέσσερις συστοιχίες των S-400 που παραδίδονται τον Ιούλιο, ως απάντηση στις «ελληνικές παραβιάσεις» και με στόχο να αυξηθεί η αποτρεπτική ικανότητα της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας αλλά και να καλυφθεί η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου η οποία έχει πλέον αυξημένη σημασία λόγω της ενέργειας.

Όπως σημειώνει η τουρκική εφημερίδα οι δύο συστοιχίες των S400 αποτελούνται από τέσσερις μονάδες βολής και θα τοποθετηθούν σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές της Τουρκίας. 

Η Milliyet αναφέρει ότι – παρόλο που δεν έχει ανακοινωθεί καμιά απόφαση για το πού θα τοποθετηθούν οι ρωσικοί πύραυλοι –  αναμένεται ότι η μία πυροβολαρχία θα τοποθετηθεί στη βάση Ακιντζί στην Άγκυρα και οι  άλλες στον Μαρμαρά, το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την νοτιοανατολική Τουρκία. 

Milliyet: Οι S-400 θα σταματήσουν τις παραβιάσεις σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο-1

Για την περιοχή του Αιγαίου, σύμφωνα με την εφημερίδα, μία μονάδα βολής μπορεί να τοποθετηθεί στο Τσανάκαλε (Δαρδανέλια), τη Σμύρνη ή τη Μούγλα αυξάνοντας την «αποτρεπτική ικανότητα της περιοχής έναντι της Ελλάδας» και «μειώνοντας το κόστος από τις απογειώσεις των τουρκικών F16 που χρησιμοποιούνται εκεί για καταδίωξη ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών». 

Για την περιοχή της Μεσογείου – για να καλύπτεται ιδιαίτερα η ανατολική Μεσόγειος της οποίας η σημασία αυξάνεται λόγω της πολιτικής ενέργειας και η Κύπρος – γίνονται σκέψεις για τοποθέτηση μιας μονάδας είτε στη Μερσίνη, είτε στα Άδανα είτε στο Χατάι (Αντιόχεια), η οποία θα καλύπτει και τη βόρεια περιοχή της Συρίας. 

Milliyet: Οι S-400 θα σταματήσουν τις παραβιάσεις σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο-2

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή