Ανάρμοστες σκηνές, πάνω από τη σορό του Χατζηχρήστου

Ανάρμοστες σκηνές, πάνω από τη σορό του Χατζηχρήστου

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή τη φορά θα δάκρυζε ο Κώστας Χατζηχρήστος. Οπως δακρύσαμε όλοι χθες το μεσημέρι στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη, όχι μόνο από τη μελαγχολία που προκαλεί ο θάνατος, αλλά και από την αλγεινή εντύπωση που προκάλεσε, σε όσους έτυχε να είμαστε μάρτυρες, μια εντελώς αταίριαστη για το χώρο και το χρόνο σκηνή, ανάμεσα στους οικείους του δημοφιλούς κωμικού. Επελέγη η διαδικασία του λαϊκού προσκυνήματος -υπερβολικής διάρκειας έτσι κι αλλιώς. Επελέγη η διαδικασία ο Κώστας Χατζηχρήστος να μείνει, λίγο ακόμα, με το κοινό του. Δεν φανταζόμαστε όμως ότι ο ίδιος θα ήθελε να δημοσιοποιηθούν και οι οικογενειακές έριδες, που προκάλεσαν μέχρι και την επέμβαση της αστυνομίας για να αποκατασταθεί η τάξη μέσα στο ναό.

Γύρω στις 2 χθες το μεσημέρι κατέφθασε στο παρεκκλήσι η κόρη του εκλιπόντος Τέτα μαζί με το σύζυγό της Πέτρο Φυσσούν και ζήτησε να διακοπεί το προσκύνημα ώστε να χαιρετήσει μόνη της για τελευταία φορά τον πατέρα της. Στην επιθυμία της αντιτέθηκε η σύζυγος του Κώστα Χατζηχρήστου Βούλα. Την ένταση έμελλε να εκτονώσει η επέμβαση της αστυνομίας. Λίγο αργότερα η Τέτα Φυσσούν αποχώρησε και οι πόρτες άνοιξαν κανονικά οπότε και συνεχίστηκε το προσκύνημα.

Η σορός του Κώστα Χατζηχρήστου μεταφέρθηκε στο παρεκκλήσι από τις 7 το πρωί και από εκείνη σχεδόν την ώρα βρισκόταν κοντά του η τελευταία σύζυγός του, Βούλα, που έφτασε υποβασταζόμενη από την ηθοποιό Βάσια Τριφύλλη ενώ το μεσημέρι ήρθε και η άλλη κόρη του η Μαριλένα. Μέχρι τις τρεις το μεσημέρι είχαν περάσει από εκεί η Μάρθα Καραγιάννη, που έφυγε χωρίς να κάνει δηλώσεις, η Ελντα Πανοπούλου, η Ολγα Τουρνάκη, η Αννα Φόνσου. Απογοήτευση εξέφραζαν τα λόγια φίλων του Χατζηχρήστου που τόνιζαν πως πολλοί συνάδελφοί του, οι οποίοι είχαν «φάει» ψωμί από αυτόν και είχαν βοηθηθεί, τον ξέχασαν. Περίσσευαν ωστόσο τα καλά λόγια για το πόσο καλός άνθρωπος, ικανός θιασάρχης και γενναιόδωρος ήταν.

Η εικόνα πάντως του άδειου από κόσμο παρεκκλησιού -κάποιοι απορημένοι τουρίστες που ρωτούσαν τους δημοσιογράφους τι συνέβαινε- κάθε άλλο παρά τιμητική έμοιαζε για τον «Θύμιο» του ελληνικού κινηματογράφου.

Το παρεκκλήσι της Μητροπόλεως παρέμεινε ανοιχτό χθες μέχρι τις 10 μ.μ., ενώ σήμερα η σορός του εκλιπόντος θα εκτεθεί σε προσκύνημα από τις 7.30 π.μ. έως τις 3.30 μ.μ.

Ποιοι κρύβονται πίσω από τα παράνομα cd; Πριν από λίγα χρόνια μιλούσαμε όλοι για τα εργοστάσια της Βουλγαρίας τα οποία μάλιστα τα επιδοτούσε το κράτος για να παράγουν πλαστά ψηφιακά προϊόντα. «Η παραγωγή της Βουλγαρίας ανέρχονταν στα 80 εκ. αντίτυπα από τα οποία η χώρα απορροφούσε μόλις το ενάμιση εκ. Τα υπόλοιπα συνεπώς, διακινούνταν στη διεθνή αγορά. Υστερα από σχετικές πιέσεις το κέντρο πειρατείας μεταφέρθηκε στην Ουκρανία, όπου εκεί είναι πολύ δύσκολο πια να ελεγχεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή