Διαβούλευση τέλος

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αρκετά σχόλια ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση για τον νέο Οργανισμό Βιβλίου και Ανάγνωσης, που σχεδιάζει το ΥΠΠΟ. Η στελέχωση του οργανισμού απασχόλησε αρκετούς, με τους πρώην εργαζομένους του ΕΚΕΒΙ να διεκδικούν τη μοριοδότησή τους και τη συμπερίληψή τους στο νέο πλάνο, ενώ η σύνδεση της θέσης του γενικού διευθυντή με την κατοχή διδακτορικού διπλώματος ξένισε αρκετούς, ανάμεσά τους και τον πρόεδρο του ΕΙΠ, Κωνσταντίνο Τσουκαλά. Αδικημένοι ένιωσαν οι εκπρόσωποι των βιβλιοθηκών και των βιβλιοθηκονόμων, εκφράζοντας την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο οι λεγόμενοι χώροι βιβλίου και πολιτισμού να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά στις βιβλιοθήκες. Με την κατάθεση του νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής θα φανεί κατά πόσον ελήφθησαν υπ’ όψιν οι προτεινόμενες αλλαγές της διαβούλευσης.

Ψηφιακά δικαιώματα

Τελευταία εβδομάδα διανύει η Αθήνα ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου και η διοργάνωση ετοιμάζει τον απολογισμό της. Σήμερα διοργανώνεται μία από τις τελευταίες ενημερωτικές δράσεις της πρωτεύουσας σε συνεργασία με τον ΟΣΔΕΛ και τίτλο «Πνευματικά δικαιώματα στα ψηφιακά μέσα» με αφορμή την ψήφιση της σχετικής οδηγίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν από μερικές ημέρες και την έγκρισή της από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Σκοπός της ημερίδας, που διοργανώνεται στο Σεράφειο από τις 3 μ.μ., είναι να φέρει σε επαφή τους «δημιουργούς» και ιδιοκτήτες πνευματικών δικαιωμάτων με τους χρήστες αυτού του περιεχομένου.

Αυτοβιογραφία του Ντέιβιντ Κάμερον

Επιμένει στη δέσμευσή του να εκδώσει τα απομνημονεύματα του Ντέιβιντ Κάμερον ο οίκος HarperCollins παρά τις φήμες που θέλουν τον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό να έχει υποσχεθεί ατύπως στην Τερέζα Μέι ότι θα περιμένει μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του Brexit, προκειμένου να μη δημιουργηθεί περαιτέρω αναστάτωση. Οπως όλα δείχνουν, αυτό δεν θα γίνει πριν από το τέλος του ερχόμενου Οκτωβρίου. Τα δικαιώματα αποκτήθηκαν για το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 800.000 λιρών το 2016 και το βιβλίο επρόκειτο να κυκλοφορήσει πέρυσι. Σύμφωνα με το έγκυρο The Bookseller, ο εκδοτικός οίκος δεν έχει αλλάξει τον σχεδιασμό του για την έκδοση του Κάμερον το φθινόπωρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή