Αλκης Κωνσταντινίδης για βραβείο Πούλιτζερ: «Ο Γιάννης Μπεχράκης μας έδειξε τον δρόμο»

Αλκης Κωνσταντινίδης για βραβείο Πούλιτζερ: «Ο Γιάννης Μπεχράκης μας έδειξε τον δρόμο»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αλκης Κωνσταντινίδης συγκαταλέγεται μεταξύ των βραβευθέντων φωτορεπόρτερ ομάδας του Reuters, που κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ στην κατηγορία «Βreaking News Photography».

Σε δηλώσεις του στο kathimerini.gr, ο Ελληνας φωτορεπόρτερ δήλωσε ότι «είναι συγκλονιστικό να συμβαίνει για δεύτερη φορά κάποιος να συμμετέχει στην ομάδα των φωτογράφων που παίρνει το βραβείο Πούλιτζερ. Την προηγούμενη φορά το κερδίσαμε με επικεφαλής τον Γιάννη Μπεχράκη. Φέτος με μια άλλη ομάδα. Ο Γιάννης, όμως, είναι ο δάσκαλος για όλους μας. Ηταν και είναι σημείο αναφοράς με τη δουλειά του σε παγκόσμιο επίπεδο». 

«Μας έδειξε τον δρόμο. Αφησε κληρονομιά για να προχωράμε μπροστά και να δώσουμε διεθνή υπόσταση στη δουλειά των Ελλήνων φωτορεπόρτερ. Και αυτό το βραβείο είναι αποτέλεσμα μιας διαδρομής που έχει παρελθόν, παρόν και με την παρακαταθήκη που άφησε ο Γιάννης έχει σίγουρα και μέλλον», υπογράμμισε. 

Ο Ελληνας φωτογράφος συμμετείχε στην ομάδα του διεθνούς πρακτορείου που διακρίθηκε για τη φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Αλκης Κωνσταντινίδης για βραβείο Πούλιτζερ: «Ο Γιάννης Μπεχράκης μας έδειξε τον δρόμο»-1

«Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι το μέλος της Άλκης Κωνσταντινίδης κέρδισε για δεύτερη φορά το βραβείο Πούλιτζερ, ως μέλος της φωτογραφικής ομάδας του Reuters που κάλυψε την προσφυγική κρίση στα σύνορα Μεξικού — ΗΠΑ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος (ΕΑΞΤ), συγχαίροντας τον Άλκη Κωνσταντινίδη για την επιτυχία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή