Η 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ απέναντι στην Ευρωβουλή

Η 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ απέναντι στην Ευρωβουλή

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε η 16χρονη Σουηδή ακτιβίστρια υπέρ του περιβάλλοντος Γκρέτα Τούνμπεργκ προς τους Ευρωπαίους πολίτες, καλώντας τους να ψηφίσουν στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην Ευρωβουλή, η Τούνμπεργκ είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι απομένει ελάχιστος χρόνος για την πρόληψη των δεινών της κλιματικής αλλαγής.

«Δεν θα ψηφίσω στις ευρωεκλογές γιατί είμαι πολύ μικρή. Για τον λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όσοι έχουν δικαίωμα ψήφου να δείξουν πόσο σημαντική υπόθεση είναι η κλιματική αλλαγή για ανθρώπους της γενιάς μου. Δεν περισσεύει άλλος χρόνος. Πρέπει να αναλάβουμε δράση τώρα και οι πολιτικοί οφείλουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή», ανέφερε η Τούνμπεργκ μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι. Κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στις Βρυξέλλες τον Φεβρουάριο, η νεαρή ακτιβίστρια είχε καλέσει την Ε.Ε. να αυξήσει τους στόχους της για περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στο 80% μέχρι το 2030, από 40% που είναι μέχρι σήμερα.

Στο μεταξύ, σε 113 προσαγωγές προχώρησε τη Δευτέρα η αστυνομία του Λονδίνου, μετά τον αποκλεισμό κεντρικών σημείων της βρετανικής πρωτεύουσας από ακτιβιστές κατά της κλιματικής αλλαγής.

Οι διαδηλωτές, που δεν είχαν εξασφαλίσει άδεια για τις διαμαρτυρίες τους, απέκλεισαν την πλατεία Οξφορντ Σίρκους, τη διασταύρωση του Μαρμπλ Αρτς και τη γέφυρα Ουοτελού, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι διαδηλώσεις είχαν οργανωθεί από την περιβαλλοντική οργάνωση Extinction Rebellion (Εξέγερση κατά της εξαφάνισης), που απαιτεί από την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Μέι να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση «περιβαλλοντικού συναγερμού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή