Στις ελληνικές καλένδες οι λογιστικές καταστάσεις της Folli Follie

Στις ελληνικές καλένδες οι λογιστικές καταστάσεις της Folli Follie

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδυναμία να παράσχει συγκεκριμένη ημερομηνία που θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των αναμορφωμένων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης του 2017 δήλωσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η Folli Follie, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που θέλουν το ζήτημα να έχει πρακτικά ναυαγήσει.

Παραδέχεται, μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωσή της πως δεν έχει παράσχει ακόμα όλα τα στοιχεία στον ελεγκτικό οίκο που ανέλαβε να βρει την άκρη από το κουβάρι των χαμένων δισεκατομμυρίων από τις πωλήσεις, τα ταμεία και τα αποθέματα που δήλωνε η εισηγμένη. Παραθέτοντας μία σειρά από δικαιολογίες αναβάλει ακόμα και την απάντηση για το πότε εκτιμά πως θα έχει έρθει κοντύτερα η ημερομηνία ανακοίνωσης των στοιχείων της χρήσης του 2017. Και όλα αυτά τρεις μόλις εβδομάδες πριν συμπληρωθεί ένα χρόνος από το ξέσπασμα της κρίσης στη Folli Follie.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «ο έλεγχος της PWC βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ωστόσο, παρά τον εξαιρετικά μεγάλο όγκο των ζητούμενων στοιχείων (πολλά εκ των οποίων αναφέρονται στο παρελθόν και μάλιστα σε μεγάλο βάθος χρόνου) και παρά τις ιδιαίτερες δυσχέρειες, λόγω της πολυπλοκότητας του oμίλου, της δομής του και της αποχώρησης στελεχών, η εταιρεία μας έχει μέχρι σήμερα παραδώσει προς την PWC τμήμα των ζητηθέντων στοιχείων». Αλλά δεν σταματά εκεί και προσθέτει ότι «λόγω της αντικατάστασης μελών της επιτροπής ελέγχου της εταιρείας μας και μάλιστα του προέδρου της, άρα και της ανάγκης ενδελεχούς ενημέρωσής των, είχε προγραμματιστεί συνάντηση την 22α Απριλίου 2019 με την PwC». Oμως η Folli Follie «κρίνει ότι οποιαδήποτε ανακοίνωση ακριβούς ημερομηνίας προς το επενδυτικό κοινό κατά την παρούσα φάση και δη, σήμερα, θα ήταν εξαιρετικά επισφαλής και θα μπορούσε, εφόσον θα συνιστά εκτίμηση και όχι βεβαιότητα, να παραπληροφορήσει το επενδυτικό κοινό». Και καταλήγει ζητώντας παράταση: «Ενόψει των ανωτέρω, διά της παρούσης επιστολής μας, αιτούμεθα τη χορήγηση παράτασης προθεσμίας έως τις 24/04/2019, προκειμένου η εταιρεία μας να ανταποκριθεί προσηκόντως».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή