Πάνω από 1 δισ. ευρώ οι δωρεές για την αναστήλωση της Παναγίας των Παρισίων

Πάνω από 1 δισ. ευρώ οι δωρεές για την αναστήλωση της Παναγίας των Παρισίων

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ το ποσό που έχει συγκεντρωθεί από δωρεές για την αναστήλωση του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων, μετά την καταστροφική πυρκαγιά της Δευτέρας που κατέκαψε μεγάλο της μέρος.

Όπως δήλωσε ο Γάλλος δημοσιογράφος Στεφανί Μπερν, η οποία βοήθησε και στην προώθηση της καμπάνιας, το ποσό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι τώρα ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ.

Η καταστροφή του εμβληματικού ναού συγκίνησε τις μεγαλύτερες εταιρείες στη Γαλλία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο διάγγελμά του να κάνει λόγο για αναστήλωση που θα ολοκληρωθείς σε βάθος πενταετίας.

Η γαλλική κυβέρνηση αμέσως μετά την καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων άνοιξε ένα λογαριασμό κάνοντας πανεθνικό έρανο για την επισκευή του σπουδαίου γοτθικού ναού.

Ο πρώτος που δημοσιοποίησε την δωρεά του ήταν ο Ενρί Πινό, σύζυγος της Σάλμα Χάγιεκ και διευθύνων σύμβουλος του διεθνούς ομίλου Kering, στον οποίο ανήκουν μερικοί από τους διασημότερους οίκους μόδας, όπως Gucci και Saint Laurent. Ο Πινό θα δωρίσει 100 εκατομμύρια ευρώ.

Από 200 εκατ. ευρώ προσέφεραν η LVMH αλλά και η L’Oreal.

Από 10 εκατ. ευρώ έδωσαν ο επενδυτής Marc Ladreit de Lacharriere και οι μεγιστάνες των κατασκευαστικών Martin καιOlivier Bouygues, 8,8 εκατ. ευρώ προσέθεσε ο Αμερικανός επενδυτής Henry Kravis, ενώ η τράπεζα Credit Agricole έδωσε 5 εκατ. ευρώ.

Διάθεση να προσφέρουν εξέφρασαν δημόσια η Vinci, η Michelin, η BNP Paribas, ενώ η Air France πάλι θα συμμετέχει παρέχοντας δωρεάν εισιτήρια σε όποιους έρθουν από οποιοδήποτε σημείο της γης για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή