Ηττα για τον Ερντογάν: Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ο Εκρέμ Ιμάμογλου

Ηττα για τον Ερντογάν: Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ο Εκρέμ Ιμάμογλου

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ενσωμάτωση των ψήφων από την τελευταία καταμέτρηση και στην συνοικία του Μάλτεπε στην Ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης και την παράδοση τους, το εκλογικό συμβούλιο της Πόλης κάλεσε τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Εκρέμ Ιμάμογλου, που προηγήθηκε και πάλι με πάνω απο 13.000 ψήφους και του παρέδωσε το έγγραφο με το οποίο αναλαμβάνει και επίσημα νέος δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου.

Αυτό ορίζει εξάλλου η νομοθεσία ανεξάρτητα από την έκτακτη προσφυγή που κατέθεσε χθες το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ζητώντας την επανάληψη των εκλογών γιατί όπως υποστηρίζει υπήρξε οργανωμένη προσπάθεια αλλοίωσης του αποτελέσματος κατά την διαδικασία καταμέτρησης και παρατυπίες στην όλη διαδικασία.

Ηδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την τελετή παράδοσης παραλαβής ενώ η ένσταση του κυβερνώντος κόμματος θα εξεταστεί παράλληλα από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο επί της ουσίας της προσφυγής. Αν το Ανώτατο Συμβούλιο που απαρτίζεται από δικαστικούς αποφανθεί υπέρ της προσφυγής, κάτι το οποίο νομικοί, βάση των στοιχείων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας θεωρούν μικρή πιθανότητα, οι εκλογές μπορεί να επαναληφθούν στιος 2 Ιουνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή