Αυλαία για τους «8» και στο Γιουρόπα Λιγκ

Αυλαία για τους «8» και στο Γιουρόπα Λιγκ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφή διάκριση μεταξύ φαβορί και αουτσάιντερ παρουσιάζουν οι αποψινές ρεβάνς των προημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά ο θεσμός έχει επανειλημμένως διαψεύσει τα προγνωστικά και έχει ανατρέψει τις ισορροπίες από τους πρώτους αγώνες.

Ετσι, στο «Σαν Πάολο» η Αρσεναλ είναι το φαβορί κόντρα στη γηπεδούχο Νάπολι, όχι μόνο για το 2-0 υπέρ των «κανονιέρηδων» από την περασμένη Πέμπτη, αλλά και λόγω ανώτερης ποιότητας στο ρόστερ της. Ωστόσο η αγγλική ομάδα έχει σερί ηττών εκτός έδρας στην Ευρώπη και είναι ικανή να προβληματίσει ξανά τους φίλους της αν παρασυρθεί από την καυτή ατμόσφαιρα στον ιταλικό Νότο.

«Τρεις λέξεις χρειαζόμαστε: κουράγιο, ευφυΐα και καρδιά», είπε ο προπονητής της Νάπολι Κάρλο Αντσελότι. «Επίσης θα απαιτηθεί σημαντική δόση έντασης. Πρέπει να αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία», πρόσθεσε, καθώς η Νάπολι αποτελεί την τελευταία εκπρόσωπο του ιταλικού ποδοσφαίρου που έχει απομείνει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στο ντέρμπι του Λεβάντε, η Βαλένθια είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, αφού παίζει στην έδρα της έχοντας επικρατήσει της Βιγιαρεάλ 3-1 εκτός έδρας. Ομοίως η Τσέλσι έχει και το πλεονέκτημα της έδρας και το 1-0 από τον αγώνα της Πράγας κόντρα στη Σπάρτα, οπότε θα είναι τεράστια έκπληξη αν παραπατήσει.

Πιο αμφίρροπη φαντάζει η μάχη της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης με την Μπενφίκα στη Γερμανία. Η πορτογαλική ομάδα είχε επικρατήσει με 4-2 στον πρώτο αγώνα στη Λισσαβώνα με σούπερ σταρ τον επιλεγόμενο και «νέο Κριστιάνο Ρονάλντο», Ζοάο Φέλιξ, αλλά τα δύο τέρματα της πάντα αποτελεσματικής εκτός έδρας κυπελλούχου Γερμανίας δίνουν ελπίδες στους αποψινούς γηπεδούχους για ανατροπή με ένα 2-0 ή 3-1.

Κεντρικό πρόσωπο της αποψινής αναμέτρησης, τουλάχιστον πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα, είναι ο επιθετικός της Αϊντραχτ, Λούκα Γιόβιτς. Ο Σέρβος δεύτερος σκόρερ της φετινής Μπουντεσλίγκα υπέγραψε χθες συμβόλαιο με την Αϊντραχτ έως το 2023, καθώς ο γερμανικός σύλλογος πλήρωσε τη ρήτρα απόκτησης του δανεικού επιθετικού, ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή