Συνεργασία «Καυκάς» με Huawei και Jinko Solar στην αγορά φωτοβολταϊκών

Συνεργασία «Καυκάς» με Huawei και Jinko Solar στην αγορά φωτοβολταϊκών

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυναμική είσοδο στην εγχώρια αγορά φωτοβολταϊκών μέσω της αλυσίδας Καυκάς διασφάλισαν οι κινεζικές εταιρείες Huawei και Jinko Solar, που αποτελεί τον παγκόσμιο ηγέτη στη βιομηχανία φωτοβολταϊκών πλαισίων. Η Β. Καυκάς ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τις δύο κινεζικές εταιρείες ως εξουσιοδοτημένος συνεργάτης τους για την Ελλάδα και την Κύπρο, προχθές σε ειδική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η «Καυκάς» θα προβεί στην άμεση διαθεσιμότητα μετατροπέων Huawei για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις πάρκων από τις κεντρικές αποθήκες της στον Ασπρόπυργο Αττικής. Επιπροσθέτως, θα παρέχει πιστοποιημένες υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης προς τους συνεργάτες της προτείνοντας τις βέλτιστες τεχνικές λύσεις που αφορούν τη διαστασιολόγηση, εγκατάσταση και εκκίνηση λειτουργίας των μετατροπέων της Huawei. 

Το δίκτυο της αλυσίδας Καυκάς αριθμεί πανελλαδικά 62 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο που εξυπηρετούν μαζί με το e-shop περίπου 350.000 πελάτες ετησίως. «Η συνεργασία της Καυκάς με τη Huawei και την Jinko Solar αποτελεί σαφή απόδειξη της δέσμευσής μας για παροχή ολοκληρωμένων λύσεων προηγμένης τεχνολογίας. Η συγκεκριμένη συνεργασία ενισχύει την ανάπτυξή μας στον ενεργειακό κλάδο μέσω της παροχής φωτοβολταϊκού εξοπλισμού υψηλών προδιαγραφών από δύο κορυφαίες και ταχύτατα εξελισσόμενες εταιρείες», δήλωσε η κ. Μαρίκα Λάμπρου, Managing Director της αλυσίδας Καυκάς. H JinkoSolar, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης (NYSE: JKS), είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στη βιομηχανία των φωτοβολταϊκών, με 12.000 εργαζομένους σε έξι βιομηχανικές μονάδες παραγωγής παγκοσμίως. Διανέμει τα φ/β προϊόντα της και παρέχει τις λύσεις και τις υπηρεσίες της σε μια διαφοροποιημένη διεθνή βάση πελατών που αποτελείται από μεγάλες ενεργειακές εταιρείες καθώς και εταιρείες δικτύων κοινής ωφέλειας, εμπορικούς και οικιακούς καταναλωτές, εγκατεστημένους σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλον τον κόσμο.

Η Jinko Solar έχει αναπτύξει μια πλήρως καθετοποιημένη αλυσίδα παραγωγής υψηλής αξίας φ/β προϊόντων, με ολοκληρωμένη ετήσια παραγωγική ικανότητα 9,7 GW για ingots και wafers, 7 GW για ηλιακές κυψέλες και 10,8 GW για φ/β πλαίσια (στοιχεία Δεκεμβρίου 2018).

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Jinko Solar ανακηρύχθηκε από την Bloomberg New Energy Finance (BNEF), ανάμεσα στους κυριότερους 57 κατασκευαστές φ/β πλαισίων, ως «The Most Bankable» κατασκευαστής φωτοβολταϊκών πλαισίων παγκοσμίως.

Η γνωστή από τα κινητά τηλέφωνα στην Ελλάδα Huawei κατέχει την 1η θέση παγκοσμίως σε πωλήσεις μετατροπέων ισχύος για το διάστημα 2015-2017, λανσάροντας τη νέα γενιά μετατροπέων στοιχειοσειράς (string inverters) με την ευφυή τεχνολογία διαχείρισης και ελέγχου FusionSolar, τεχνολογία που διαθέτει αποδεδειγμένη αξιοπιστία λειτουργίας, προσφέρει ιδιαιτέρως υψηλές αποδόσεις στις επενδύσεις φωτοβολταϊκών και αποτελεί την πλέον δημοφιλή επιλογή επενδυτών, ενεργειακών εταιρειών και εγκαταστατών παγκοσμίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή