Σε δίκη 28 άτομα για τα «στημένα»

Σε δίκη 28 άτομα για τα «στημένα»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δίκη παραπέμπονται ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και άλλα 27 άτομα για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων στο ποδόσφαιρο, μετά την απόρριψη από τον Αρειο Πάγο της αναίρεσης που είχε κάνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρής, εισηγούμενος να επανεξεταστεί δικαστικά το θέμα. Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου δεν έκανε δεκτό το αίτημα του εισαγγελέα να παραπεμφθούν οι κατηγορούμενοι σε δίκη μόνον για το αδίκημα της σύστασης συμμορίας, που είναι πλημμέλημα, και όχι για εκείνο της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων, που είναι κακούργημα. Μετά την εξέλιξη αυτή, οι 28 κατηγορούμενοι παραπέμπονται αμετάκλητα σε δίκη και με τις δύο κατηγορίες: της αλλοίωσης αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων και της σύστασης συμμορίας, κατά την περίοδο 2012-2015. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γ. Σαρρής και τα πρώην μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας, Παπακωνσταντίνου, Προύντζος και Σταθόπουλος.

Επίσης, ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ Θ. Κουρίδης, τα πρώην μέλη της ΚΕΔ Γ. Δούρος και Αθ. Μπριάκος, οι πρώην διαιτητές της Σούπερ Λιγκ Κώστας Ιωαννίδης, Γιάννης Κάμπαξης, Απόστολος Αμπάρκιολης, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Θανάσης Γιάχος και Ηλίας Σπάθας, ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου Γ. Σπανός, ο τέως μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού Ι. Κομπότης, ο πρώην μεγαλομέτοχος της Βέροιας Γ. Αρβανιτίδης, ο πρώην προπονητής του Αυτρομήτου Σα Πίντο, ποδοσφαιριστές της Βέροιας κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή