Τσίζκεϊκ με ανθότυρο και φράουλες

Τσίζκεϊκ με ανθότυρο και φράουλες

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα ιδιαίτερο τσίζκεϊκ, με πιο αφράτη κρέμα, καθώς περιέχει μαρέγκα. Η προσθήκη χυμού λεμονιού το κάνει ακόμα πιο δροσερό και ανοιξιάτικο.

Προετοιμασία: 1 ώρα Αναμονή: 5-6 ώρες

Υλικά για 8 μερίδες:

Βάση

  • 150 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 75 γρ. βούτυρο αγελάδος soft, λιωμένο

Κρέμα

  • 350 γρ. ανθότυρο
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη + λίγη για το σερβίρισμα
  • 80 γρ. μέλι
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 5 γρ. φύλλα ζελατίνης (στο εμπόριο βρίσκουμε συνήθως φύλλα των 1,6 γρ., άρα θα χρειαστούμε 3 φύλλα)
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 225 γρ. φρέσκες φράουλες, πλυμένες, για τη διακόσμηση

Διαδικασία

Βάση

Αλέθουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, να γίνει ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.

Σε μια ίσια πιατέλα τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 4 εκ. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, με διάμετρο 20 εκ. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα της βάσης, το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και το πιέζουμε καλά, να γίνει μια επίπεδη βάση.

Κρέμα

Χτυπάμε στο μίξερ το ανθότυρο με την άχνη και το μέλι, μέχρι να γίνουν λεία κρέμα. Σταδιακά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν σε ένα αφράτο μείγμα.

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα (να γίνει αφράτη και γυαλιστερή). Αφήνουμε κατά μέρος.

Μέσα σε ένα μπολ μουσκεύουμε τις ζελατίνες σε λίγο κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις στραγγίζουμε και, αφού πετάξουμε το νερό, τις ξαναβάζουμε στο μπολ, προσθέτουμε 3-4 κουτ. σούπας βραστό νερό και ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν.

Ρίχνουμε τις διαλυμένες ζελατίνες μέσα στην κρέμα του ανθότυρου, ανακατεύοντας γρήγορα. Στο τέλος, ενσωματώνουμε τη μαρέγκα, ανακατεύοντας με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ).

Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και βάζουμε την πιατέλα στο ψυγείο. Αφήνουμε για τουλάχιστον 5-6 ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά. Σερβίρουμε με τις φράουλες, κομμένες σε κομμάτια, και λίγη άχνη ζάχαρη.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή