Bloomberg: Στην 5η θέση των πιο μίζερων οικονομιών του πλανήτη η Ελλάδα

Bloomberg: Στην 5η θέση των πιο μίζερων οικονομιών του πλανήτη η Ελλάδα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην 5η θέση των πιο μίζερων οικονομιών της υφηλίου παραμένει η Ελλάδα σύμφωνα με τον δείκτη Misery Index του πρακτορείoυ Bloomberg.

Ο δείκτης του Bloomberg εδράζεται στην οικονομολογική πεποίθηση ότι χαμηλός πληθωρισμός και χαμηλά ποσοστά ανεργίας τείνουν γενικά να παραπέμπουν σε υγιείς οικονομίες και αντικατοπτρίζουν «πόσο καλά» αισθάνονται οι κάτοικοι μας χώρας με την οικονομία της.

Bloomberg: Στην 5η θέση των πιο μίζερων οικονομιών του πλανήτη η Ελλάδα-1

Τη φετινή χρονιά, οι επιδόσεις των χωρών βασίζονται στις ερευνητικές προβλέψεις των οικονομολόγων, ενώ οι προηγούμενες σε πραγματικά στατιστικά δεδομένα.

Η βενεζουελάνικη οικονομία καταλαμβάνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά την αρνητική πρωτιά στη σχετική κατάταξη στην οποία εξετάζονται συνολικά 62 οικονομίες

Την Βενεζουέλα πλαισιώνουν στις υπόλοιπες θέσεις η Αργεντινή, η Νότιος Αφρική , η Τουρκία, η Ελλάδα και η Ουκρανία.

Κάθε μία από αυτές διατήρησε ακριβώς την ίδια θέση στην κατάταξη σε σχέση με το την προηγούμενη χρονιά, εμφανίζοντας σημαντικές δυσκολίες στο να ελέγξουν τις τιμές και να δημιουργήσουν συνθήκες απασχόλησης, όπως σημειώνει το πρακτορείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή