Μετά τον Α. Λοβέρδο, άρση της ασυλίας του ζήτησε και ο Μάριος Σαλμάς – Αύριο στην Ολομέλεια οι αιτήσεις τους

Μετά τον Α. Λοβέρδο, άρση της ασυλίας του ζήτησε και ο Μάριος Σαλμάς – Αύριο στην Ολομέλεια οι αιτήσεις τους

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση του πρώην υφυπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε να αρθεί η ασυλία του για να αποδείξει την «πολιτική σκευωρία» σε βάρος του, αν και δεν θα έπρεπε να έχει τεθεί θέμα άρσης.

Νωρίτερα, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, στο σκέλος της αίτησης άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis, ο πρώην υπουργός είπε ότι δεν επιθυμεί να κάνει χρήση ούτε του άρθρου 62 (σ.σ. βουλευτική ασυλία) ούτε του άρθρου 86 του Συντάγματος (σ.σ. ευθύνη υπουργών) ήτοι επιθυμεί η Βουλή να αποφασίσει την άρση ασυλίας του.

Η αίτηση άρσης βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, για την υπόθεση NOVARTIS, η αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Μάριου Σαλμά, για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων, και η αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Αριστείδη Φωκά, για ιδιωτική υπόθεση (έγκληση από πολίτηΙ, εισάγονται αύριο στην Ολομέλεια, με εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής. 

Η πλειοψηφία της Επιτροπής Δεοντολογίας εισηγείται να μην κινηθεί η διαδικασία άρσης της βουλευτικής ασυλίας για τον Παύλο Πολάκη, σε βάρος του οποίου είχε καταθέσει μήνυση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης για συκοφαντική δυσφήμιση. Ομοίως η πλειοψηφία της Επιτροπής Δεοντολογίας εισηγείται να μην κινηθεί η διαδικασία άρσης της βουλευτικής ασυλίας για τον Πάνο Καμμένο, σε βάρος του οποίου είχε καταθέσει μήνυση ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης.

Η πλειοψηφία της Επιτροπής Δεοντολογίας δηλώνει ότι οι δύο αυτές υποθέσεις αφορούν την περίοδο που ασκούσαν υπουργικά καθήκοντα και άρα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών. Τούτο σημαίνει ότι για να προχωρήσουν οι δύο υποθέσεις- για Π. Πολάκη και Π. Καμμένο- πρέπει να συγκεντρωθούν υπογραφές για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης. Οι δύο αυτές υποθέσεις δεν εισάγονται συνεπώς αύριο στην Ολομέλεια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή