Η αχαλίνωτη ψηφοθηρία τρομάζει…

Η αχαλίνωτη ψηφοθηρία τρομάζει…

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την τελευταία διαβεβαίωση του Αλ. Τσίπρα ότι η κυβέρνησή του θα εξαντλήσει την τετραετία και επομένως οι εκλογές θα γίνουν περί τον Οκτώβριο –όχι αργότερα βεβαίως, αφού Σεπτέμβριο ολοκληρώνεται η τετραετία–, οι πάντες εμφανίζονται πεισμένοι ότι το εννοεί. Λογικά έχουν δίκιο, αν και με τον συγκεκριμένο ποτέ και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Επομένως, μόνον όταν περάσει η 4η Mαΐου, τελευταία ημέρα που μπορεί να εξαγγείλει εκλογές για να διεξαχθούν την Κυριακή, 26 του ίδιου μήνα, μαζί με τις ευρωεκλογές, μπορούμε να είμαστε απολύτως βέβαιοι για τις πραγματικές προθέσεις του. Οσο για διεξαγωγή μέσα στον Ιούνιο, που επίσης έχει ακουστεί ως εικασία, μάλλον δεν υπάρχει λογική βάση. Δεν έχει κανένα νόημα να πάει ο πρωθυπουργός σε εθνικές εκλογές λίγες εβδομάδες μετά τις ευρωεκλογές, εκτός και αν ο ΣΥΡΙΖΑ έλθει πρώτο κόμμα σε αυτές και αποφασίσει να κεφαλαιοποιήσει αμέσως τη νίκη του. Ομως οι πιθανότητες επικράτησής του, ειδικά στις ευρωεκλογές, φαντάζουν ανύπαρκτες…

Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι ένας κόσμος που κοιμάται και ξυπνάει με το «να φύγουν αυτοί» κατά νου εμφανίζεται λίγο τρομαγμένος τον τελευταίο καιρό. Παρακολουθεί την αχαλίνωτη ψηφοθηρική εκστρατεία της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς και φοβάται μήπως έχει αποτέλεσμα στην εξαγορά ψήφων. Γιατί πράγματι, αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης και δεν διστάζει να επαναφέρει τη χώρα στην προ κρίσης αλόγιστη κατάσταση. Αλλωστε, αυτός είναι και ο ασίγαστος πόθος πολύ μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων και όλες οι κυβερνητικές ενέργειες στοχεύουν στην ικανοποίησή του. Πολύ κυνικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «και λοιποί» προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξαγοράσουν ψήφους με επιδόματα, ευνοϊκές διευθετήσεις, αναδρομικά, προσλήψεις, ρυθμίσεις που ευνοούν την ισοπέδωση προς τα κάτω ή την οπισθοχώρηση της χώρας, διχαστικές πρακτικές και άλλες συναφείς μεθόδους. Και θα συνεχίσουν έτσι μέχρι το τέλος!

Αγνωστο φυσικά ποιο θα είναι το αποτέλεσμα και ελπίζεται ότι ο υπερήφανος και αδούλωτος ελληνικός λαός δεν θα εξαγοραστεί, είναι «μπουχτισμένος» με την ανικανότητα, την ωμότητα και τις μπαλαφάρες των συριζαίων και έχει μάθει το μάθημά του. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι δημοσκοπήσεις αυτή τη στιγμή, όπως τονίζουν οι δημοσκόποι για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει εκείνο το περίπου 62%-38% του δημοψηφίσματος που δεν ξεχνιέται εύκολα, παρά τις θεαματικές κωλοτούμπες. Και το κόμμα που δεν πρέπει να το ξεχνάει είναι το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ). Ο Αλ. Τσίπρας το έχει στο στόχαστρο για να το διαλύσει και να καταλάβει τον χώρο του, οι ψηφοφόροι του ανήκουν σήμερα στη συντριπτική πλειονότητά τους στους «να φύγουν αυτοί» και αν στις ευρωεκλογές η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ είναι σχετικά μικρή, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να μετοικήσουν μαζικά προς τη Ν.Δ. στις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές ακολουθήσουν.

Το χειρότερο είναι ότι, σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να θεωρείται σίγουρη η κατάκτηση της τρίτης θέσης από τη φασιστική «Χρυσή Αυγή» που κακώς είναι «άγνωστη γη» για τα μίντια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή