Συνεχίζεται η άνοδος στο Χρηματιστήριο

Συνεχίζεται η άνοδος στο Χρηματιστήριο

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ξεκίνησε επιφυλακτικά, με αρκετές πιέσεις στις τράπεζες και έντονη μεταβλητότητα λόγω και της λήξης των παραγώγων, οι αγοραστές δεν άργησαν να επανέλθουν στο προσκήνιο, με το ελληνικό Χρηματιστήριο να αρνείται ακόμη μία φορά τη διόρθωση και να «βλέπει» υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα παρά τις αργίες ενόψει του Πάσχα των ρωμαιοκαθολικών, που ξεκινούν σήμερα και διαρκούν έως και τη Δευτέρα. Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις τόσο στις τράπεζες όσο και σε τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης (Motor Oil, Grivalia, Ελλάκτωρ) ώθησαν τον Γενικό Δείκτη στην τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου και σε νέα υψηλά δέκα μηνών.

Η ερχόμενη εβδομάδα μπορεί να έχει μόλις τρεις συνεδριάσεις, έχει όμως αρκετές ειδήσεις, καθώς υπάρχει πληθώρα ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή η S&P θα δημοσιεύσει την αξιολόγησή της για την πιστοληπτική ικανότητας της Ελλάδας, με τις εκτιμήσεις να προσδοκούν αναβάθμιση κατά τουλάχιστον μία βαθμίδα. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,64%, στις 778,42 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 58,15 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,60%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,27%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης, παρά τις αρχικές απώλειες που έφθασαν το 3,3%, έκλεισε τελικά με κέρδη της τάξης του 1,67%, στις 652,30 μονάδες. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο της τάξης του 1,67%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,76%.

Μια ανοδική τάση κρίνεται από τις διορθώσεις της, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. Και στις φάσεις των πολυαναμενόμενων κατοχυρώσεων κερδών η αγορά όχι μόνο έδειξε χαρακτήρα διατηρώντας τα κεκτημένα, αλλά δημιούργησε και… εκνευρισμό σε όσους περίμεναν καλύτερα σημεία εισόδου στερώντας τους τέτοια δυνατότητα. Η συγκυρία εξελίσσεται ιδανικά για τα χαρτοφυλάκια που είναι τοποθετημένα στο Χ.Α., καθώς η ανοδική κίνηση φαίνεται να υποστηρίζεται και από εξωτερικές εισροές ενόψει των αναδιαρθρώσεων των δεικτών που ακολουθούν τον Μάιο. Εφόσον επαληθευθούν οι εκτιμήσεις για τις προσθήκες και τις εισροές που αναμένονται, είναι πολύ πιθανόν η ελληνική αγορά να παραμείνει και τον Μάιο σε θετικό έδαφος παρά τους τέσσερις θετικούς μήνες που έχουν προηγηθεί ή τις όποιες αναταράξεις προκύψουν από τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή