Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Ο καταξιωμένος Λιβανέζος συνθέτης Ζαντ Μούλτακα και επτά μουσικοί από την Ελλάδα και την Ιταλία καταπιάνονται με το «Επος του Γκιλγκαμές» και αφηγούνται την ιστορία του σε μια παράσταση μουσικής χωρίς λόγια. Στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, λεωφ. Συγγρού 107.

• Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών  υπό τη διεύθυνση του Νίκου Μαλιάρα ερμηνεύει το περίφημο «Ρέκβιεμ σε ρε ελάσσονα» του Μότσαρτ, καθώς και το κοντσέρτο γκρόσο για τέσσερα βιολιά και έγχορδα του Βιβάλντι στον Χώρο Τέχνης και Πολιτισμού «Αρτεμις», στον Αλιμο. Στις 8.30 μ.μ. Πυθαγόρα 8.

• Ο Νίκος Γιούσεφ δημιουργεί υποβλητική ατμόσφαιρα, με την ιδιότυπη χροιά του μουσικού πριονιού, το οποίο συνδυάζεται με τους ήχους του πιάνου (Ειρήνη Τηνιακού) και του αναλογικού συνθεσάιζερ (Γιώργος Κατσάνος). Στις 9 μ.μ. Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

• Ο Γιαν Βαν συναντά επί σκηνής του Gagarin τον Παύλο Παυλίδη, παρουσιάζοντας τον καρπό της συνεργασίας τους με τον Ευθύμη Φιλίππου και τον Χρήστο Λαϊνά. Πόρτες στις 9 μ.μ. Λιοσίων 205.

• Εκδήλωση αφιερωμένη στον Πρίμο Λέβι με είσοδο ελεύθερη στο κοινό πραγματοποιείται στην Εθνική Βιβλιοθήκη ολοκληρώνοντας τον κύκλο εκδηλώσεων «Λόγος 6», με ομιλητές τους Θανάση Γιαλκέτση και Σταύρο Ζουμπουλάκη. Στις 7.30 μ.μ. ΚΠΙΣΝ, λεωφ. Συγγρού 364.

• Το μιούζικαλ δωματίου «Ο Μικρός Πρίγκιπας και το ρόδο του» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Τσαπακίδη παρουσιάζεται στην οικία Κατακουζηνού για τρεις παραστάσεις. Στις 9 μ.μ. Ιδρυμα Αγγελου και Λητώς Κατακουζηνού, λεωφ. Βασ. Αμαλίας 4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή