Υπεγράφησαν 2 συμβάσεις του άξονα Πάτρας – Πύργου

Υπεγράφησαν 2 συμβάσεις του άξονα Πάτρας – Πύργου

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πρώτες δύο συμβάσεις του αυτοκινητοδρόμου Πάτρας – Πύργου υπογράφηκαν χθες και ακολουθούν σήμερα ακόμα δύο. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι συμβάσεις υπεγράφησαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, χωρίς καμία ανακοίνωση από το υπουργείο.

Ο κ. Σπίρτζης παρουσίασε χθες τα βασικά σημεία της 7ης από τις 8 συμβάσεις στις οποίες έχει «σαλαμοποιηθεί» ο οδικός άξονας Πάτρας – Πύργου, αυτή του τμήματος Αμαλιάδας – Δουναίικων (8,96 χλμ.). Οπως και τις προηγούμενες φορές, o υπουργός υπεραμύνθηκε των βασικών του επιλογών για το έργο, ενώ υποστήριξε ότι δεν υπήρξαν καθυστερήσεις πλην των αναγκαίων για τη διαδικασία. Επίσης ανακοίνωσε την υπογραφή των πρώτων συμβάσεων, χωρίς καν να αναφέρει ποιες είναι αυτές (σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τις συμβάσεις των τμημάτων Βάρδας – Σαγαίικων και Κάτω Αχαΐας – ΒΙΠΕ, αναδόχου ΙΝΤΕΡΚΑΤ).

«Η εγκατάσταση και η εκκίνηση της υλοποίησης του έργου θα γίνουν τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη θα υπάρχει επίσκεψη του κλιμακίου, για να δούμε την έναρξη των εργασιών. Οπότε, όλοι οι βουλευτές της επιτροπής και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και Αχαΐας είναι καλεσμένοι για να δουν, επιτόπου, την κατασκευή του έργου», ανέφερε. Οσο για την τελευταία σύμβαση, επανέλαβε ότι πρέπει να εκδικαστεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία θα εκδικαστεί στις 11 Ιουνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή