Ευρωλίγκα – ΠΑΟ: Επιστολή διαμαρτυρίας και βελτίωση

Ευρωλίγκα – ΠΑΟ: Επιστολή διαμαρτυρίας και βελτίωση

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νικηφόρο αποτέλεσμα της Ρεάλ στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ της Ευρωλίγκας και το προβάδισμα πρόκρισης για το φάιναλ φορ δεν αλλάζουν από την επίσημη διαμαρτυρία του Παναθηναϊκού προς τη διοργανώτρια αρχή για τη διαιτησία του προχθεσινού παιχνιδιού ή από το αγωνιστικό συμπέρασμα της επιθετικής «αφλογιστίας» που είχαν οι «πράσινοι» στα 4 τελευταία λεπτά και ενώ είχαν προηγηθεί με διαφορά 6 πόντων.

Η ισοφάριση σε 1-1 νίκες από τον Παναθηναϊκό στον σημερινό δεύτερο αγώνα με τη «βασίλισσα» (22.15) μπορεί να επέλθει μόνον αν ο «εξάστερος» δεν επαναλάβει τα λάθη του πρώτου ημιχρόνου, παίξει με μεγαλύτερη διάρκεια, πείσμα και ενέργεια σε όλη τη διάρκεια των 40 λεπτών και δευτερευόντως τύχει καλύτερης διαιτητικής αντιμετώπισης, μακριά από τον παράγοντα της έδρας και το ειδικό βάρος που φέρει η περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο Ρικ Πιτίνο παραδέχθηκε ότι οι διαιτητές κακώς δεν καταλόγισαν φάουλ στον Λάνγκφορντ, παρατήρησε τους παίκτες γιατί διαμαρτύρονταν αντί να επιστρέψουν σε αμυντική διάταξη και «έριξε το καρφί» του για τον Ολυμπιακό. «Είμαστε απογοητευμένοι, αλλά έτσι είναι τα πλέι οφ. Δεν μιλάω για τους διαιτητές δημόσια. Είπα στους παίκτες μου ότι τους έγινε φάουλ και, αντί να γυρίσουν στην άμυνα, διαμαρτύρονταν στους διαιτητές. Δεν μπορείς να αλλάξεις τις αποφάσεις τους. Προσπαθώ να μη δίνω σημασία στους διαιτητές. Αφήνω να το κάνει ο Ολυμπιακός αυτό», δήλωσε με χιούμορ ο Αμερικάνος τεχνικός του ΠΑΟ.

Ο Παναθηναϊκός απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον αρχιδιαιτητή της Ευρωλίγκας, τον Αγγλο Στόουκς, για τους ρέφερι του πρώτου αγώνα (Ρίζικ, Ράντοβιτς και Ντιφαλά), αν και ο ορισμός του Σλοβένου Σάσα Πουλκ, για τον οποίο ο Παναθηναϊκός είχε διαμαρτυρηθεί επανειλημμένως στην Ευρωλίγκα (διαιτήτευσε στον αγώνα Εφές – ΠΑΟ στις 15/11), προξενεί νέα ερωτήματα για την ανταπόκριση της διαμαρτυρίας αυτής. Η διαιτητική τριάδα συμπληρώνεται από τους Λότερμοζερ και Βίλιους.

Λάσο για Καλάθη

«Πρέπει να σκεφτούμε την άμυνα στον Καλάθη. Δεν μπορεί να τον σταματήσει ένας παίκτης. Πρέπει να δουλέψουμε ομαδικά. Κάναμε λάθη στην αντιμετώπισή του. Υπάρχουν στοιχεία που πρέπει να διορθώσουμε, όπως τα ριμπάουντ, την προσωπική άμυνά του, τον ρυθμό, το ποσοστό μας στα σουτ τριών πόντων. Αυτοί είναι οι τρεις τομείς που πρέπει να βελτιωθούμε για να πάρουμε τη νίκη», τόνισε χθες ο τεχνικός της Ρεάλ Πάμπλο Λάσο.

Στο «Σινάν Ερτνέμ» της Κωνσταντινούπολης, η Εφές Αναντόλου θα παίξει το δεύτερο παιχνίδι (20.15) με την Μπαρτσελόνα (1-0).

• Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε στην ΚΕΔ για τον μη ορισμό ή κλήρωση των διαιτητών Αναστόπουλου, Μάνου και Παναγιώτου σε αγώνες του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα της Basket League, όπως έχουν απαιτήσει οι «ερυθρόλευκοι», προκειμένου να συμμετέχουν στους αγώνες και τόνισαν ότι δεν θα ανεχθούν άλλους εκβιασμούς των επιθυμιών από την «κακομαθημένη ομάδα του Πειραιά», όπως αναφέρεται στην επιστολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή