Θύελλα μετά τις καταγγελίες Μαρινάκη

Θύελλα μετά τις καταγγελίες Μαρινάκη

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων πυροδότησε η συνέντευξη (Real fm) του εφοπλιστή κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά πως του ζήτησαν να χρηματοδοτήσει τον κατασκευαστή κ. Καλογρίτσα. «Μου είχε ζητήσει μια χάρη ο κ. Παππάς, που την ήθελε και ο πρωθυπουργός, τον καιρό που γινόταν ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα», ανέφερε ο εφοπλιστής, προσθέτοντας πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε. «Τον συνάντησα και μου ζήτησαν να καταβάλω υπό τη μορφή δανείου το ποσό των 26,3 εκατ. ευρώ για να πληρώσει ο κ. Καλογρίτσας την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες. Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι έχω την καλή διάθεση, αλλά δεν μπορώ να το κάνω». Ο εφοπλιστής μάλιστα κλείνοντας την αναφορά του σημείωσε: «Προκαλώ τον κ. Παππά να βγει και να το διαψεύσει». 

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε και στην εξαγορά του ΔΟΛ σημειώνοντας πως, το διάστημα που γινόταν συζήτηση για την απόκτησή του, του είχε ζητηθεί από το Μαξίμου να τοποθετήσει διευθυντές που θα του υποδείκνυαν, σε ολόκληρο τον όμιλο.

Οι αποκαλύψεις του κ. Μαρινάκη προκάλεσαν αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Πρώτη η Πειραιώς με ανακοίνωσή της υπογράμμισε πως «ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, που επιβεβαίωσε και σήμερα τις στενές σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του, προέβη σήμερα σε μια πολύ συγκεκριμένη καταγγελία. Είπε ότι το 2016 ο Νίκος Παππάς του μετέφερε αίτημα του κ. Τσίπρα να δανείσει τον κ. Καλογρίτσα προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια. Ανέφερε, επίσης, ότι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τα ΜΜΕ, του ζητήθηκε να τοποθετήσει στον ΔΟΛ διευθυντές της αρεσκείας του Μαξίμου».

Η ανακοίνωση κλείνει ως εξής: «Ρωτάμε ευθέως τους κ. Τσίπρα και Παππά: Ισχύουν αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης, ναι ή όχι;».

Σφοδρή αντίδραση υπήρξε και από το ΚΙΝΑΛ. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης ζήτησε «πειστικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις για τις καταγγελίες του επιχειρηματία Ευάγγελου Μαρινάκη», προσθέτοντας: «Από τη στιγμή που υπάρχουν οι επώνυμες καταγγελίες του κ. Μαρινάκη, η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας οφείλουν πειστικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις».

Aπό την πλευρά του, το Μαξίμου απάντησε στον κ. Μαρινάκη με μια εκτενή ανακοίνωση κατά την οποία η «κεντρική γραμμή» ήταν η ταύτιση του επιχειρηματία με τη Ν.Δ. «Επιτέλους. Ο πραγματικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Μαρινάκης, διαπιστώνοντας προφανώς την ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη, αποφάσισε να εμφανιστεί δημόσια. Ο γνωστός εφοπλιστής, εκδότης και κατηγορούμενος βγαίνει μπροστά, ακριβώς μία μέρα μετά την οριστικοποίηση της παραπομπής του σε δίκη για κακούργημα για τα στημένα», αναφέρεται αρχικά.

Ακολούθως, το Μαξίμου υπενθυμίζει τις δικαστικές εκκρεμότητες του κ. Μαρινάκη, όπως η υπόθεση του «Noor 1», ενώ τον κατηγορεί για χρηματοδότηση της Ν.Δ., για «κουμπαριές» με την οικογένεια Μητσοτάκη, αλλά και για την πολιτική γραμμή των ΜΜΕ που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του. «Εχει μετατρέψει τις εφημερίδες που ελέγχει σε όπλα τοξικού πολέμου κατά της Αριστεράς», σημειώνεται χαρακτηριστικά. Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας πως «την παλινόρθωση της σαπίλας που ονειρεύεται για να γλιτώσει, ως φανερός ηγέτης πλέον της Ν.Δ., δεν θα την επιτρέψει ο ελληνικός λαός». Αναφορά στο θέμα έκανε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός από την Καλαμάτα, χαρακτηρίζοντας τον κ. Μαρινάκη «στενό οικογενειακό φίλο και χρηματοδότη του κ. Μητσοτάκη», που «αναλαμβάνει χρέη αρχηγού για λογαριασμό της Ν.Δ.».

Η κόντρα μεταξύ Μαξίμου και Ν.Δ. δεν τελείωσε εκεί. Η Πειραιώς απάντησε στα όσα αναφέρει το Μαξίμου, σημειώνοντας πως «αποδεικνύεται ότι (σ.σ.: το Μαξίμου) μονίμως συνομιλεί, εξυπηρετεί και διαπλέκεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η σιωπή των κ. Τσίπρα και Παππά απέναντι στις σημερινές καταγγελίες απλά επιβεβαιώνει την ενοχή τους».

Από την πλευρά της η κυβέρνηση κατηγόρησε τη Ν.Δ. πως έσπευσε «να υιοθετήσει τα ψευδή και λασπώδη επιχειρήματα» του κ. Μαρινάκη, «επιβεβαιώνοντας την πεποίθησή μας, ότι ο κ. Μητσοτάκης, όπως ακριβώς και ο δήμαρχος του Πειραιά, είναι απλά μπροστινοί τού πραγματικού αρχηγού της Ν.Δ.».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή