Ποδόσφαιρο: Ενας… φονικός συνδυασμός

Ποδόσφαιρο: Ενας… φονικός συνδυασμός

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις νικητές είχε η προχθεσινή βραδιά του Τσάμπιονς Λιγκ, και όλοι τους με… αγγλικά ονόματα: Την Τότεναμ, τη Λίβερπουλ και το VAR, δηλαδή τον βιντεοδιαιτητή που έκρινε με ακρίβεια την πρόκριση των «σπιρουνιών» επί της Μάντσεστερ Σίτι.

Σαν να μην ήταν αρκετά δραματικός ο αγώνας ρεβάνς της Σίτι με την Τότεναμ στο «Ετιχαντ Στέιντιουμ», με τρία γκολ στο πρώτο 12λεπτο και πέντε συνολικά στο α΄ ημίχρονο (21΄), αλλεπάλληλες ανατροπές και συγκινήσεις, ήρθε ένα γκολ των γηπεδούχων στις καθυστερήσεις να κάνει το γήπεδο να εκραγεί σαν ηφαίστειο και μετά να παγώσει σαν παγόβουνο, όταν ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Και ορθώς, χάρη στον βιντεοδιαιτητή.

«Καλώς ήλθατε στην εποχή του κατ’ αρχάς γκολ» έγραψε χθες το πρακτορείο Ρόιτερς, παραλληλίζοντας την υπόδειξη για γκολ, που μετά ακυρώθηκε, με τους προκαταρκτικούς πανηγυρισμούς στο αμέρικαν φούτμπολ όπου το σκοράρισμα πρέπει να επιβεβαιωθεί από το ριπλέι. Αυτό το «κατ΄αρχάς γκολ» του Ραχίμ Στέρλινγκ στο 93΄ ήταν που έριξε κυριολεκτικά στα γόνατά του τον τεχνικό των «Σίτιζενς» Πεπ Γκουαρδιόλα όταν ακυρώθηκε.

Το πιο ωραίο είναι πως μόλις έβαλε ο Στέρλινγκ την μπάλα στα δίχτυα, αποκαρδιωμένος ο Μούσα Σισοκό της Τότεναμ σηκώθηκε από τον πάγκο και πήγε στα αποδυτήρια νομίζοντας πως η ομάδα του αποκλείστηκε. Χρειάστηκε να τον ενημερώσει αργότερα στα αποδυτήρια μέλος του προπονητικού τιμ της Τότεναμ ότι τελικά οι «Σπερς» είχαν προκριθεί.

«Απολύτως τρελό», ήταν ο τίτλος της γαλλικής εφημερίδας L’ Equipe σε… γαλλοαγγλικά, και αντιστοίχως «πέρα από αυτόν τον πλανήτη» ήταν το σχόλιο της αγγλικής Daily Express για έναν από τους πλέον απρόβλεπτους αγώνες στην ιστορία του θεσμού.

Κατά τους Times, «οι Σπερς και το VAR σκόρπισαν τα όνειρα της Σίτι για τον κουαντρούπλ», ενώ οι μαδριλένικες εφημερίδες Marca και As βρήκαν ευκαιρία να τα βάλουν με τον αγαπημένο τους στόχο, τον πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα κ. Γκουαρδιόλα.

«Βρισκόμαστε ακόμη σε όνειρο» παραδέχθηκε χθες ο τεχνικός της Τότεναμ, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, που θα πρέπει να έχει έτοιμη στις 30 Απριλίου την ομάδα του για να αντιμετωπίσει τον Αγιαξ, στον πρώτο ημιτελικό του λονδρέζικου συλλόγου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση από το 1962! Αν η Τότεναμ φτάσει στον τελικό της 1ης Ιουνίου, ο κ. Ποτσετίνο είπε ότι ίσως έχει στη διάθεσή του και τον Χάρι Κέιν, που χάνει σίγουρα τα ημιτελικά.

Από την άλλη, η Σίτι πρέπει να συνέλθει άμεσα ώστε να κυνηγήσει τον άλλον μεγάλο τίτλο, το πρωτάθλημα (ενώ είναι φαβορί για το Κύπελλο Αγγλίας) και να είναι προετοιμασμένη για τον αυριανό της αντίπαλό εντός έδρας, που δεν είναι άλλος από την Τότεναμ!

Τη δε Λίβερπουλ δεν την απασχολεί προς το παρόν ο ημιτελικός που θα παίξει με την Μπαρτσελόνα την 1η και την 7η Μαΐου, στον πρόωρο τελικό της διοργάνωσης. Η… παρέλαση που έκανε στο «Ντραγκάο», την έδρα της Πόρτο, προχθές έδειξε την ανωτερότητά της, αλλά περισσότερη ικανοποίηση προσέθεσε στους φίλους των «ρεντς» η κατηγορηματική διάψευση από τον ατζέντη του Μοχάμεντ Σαλάχ του ισπανικού ρεπορτάζ περί επιθυμίας του Αιγύπτιου σκόρερ να αποχωρήσει από το «Ανφιλντ» το καλοκαίρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή