Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων: Περίπατος, εκδηλώσεις, παιχνίδια

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων: Περίπατος, εκδηλώσεις, παιχνίδια

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στον πεζογράφο Δημήτρη Νόλλα διοργανώνουν αύριο το πρωί τα βιβλιοπωλεία Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture.

Ο περίπατος ξεκινάει από τον ναό του Αγίου Δημητρίου στην περιοχή του Ψυρρή στις 10.30 π.μ., μια περιοχή όπου κυκλοφορούν πολλοί από τους χαρακτήρες του. Στη διαδρομή θα γίνουν στάσεις στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων, στην οδό Σταδίου και στο Σύνταγμα, και η φιλόλογος Ελένη Αντωνιάδου θα μιλήσει για τα καφέ, τα μπαρ, τα καταστήματα και τους τόπους που βρίσκονται στα βιβλία του συγγραφέα και στη ζωή των ηρώων του. Στο τέλος της διαδρομής ο ίδιος ο Δημήτρης Νόλλας θα μιλήσει με τους περιπατητές στο καφέ του Public.

Την ίδια ημέρα προγραμματίζονται αρκετές λογοτεχνικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και στο Παλαιό Φάληρο. Ενδεικτικά, στο Ιδρυμα της Βουλής διοργανώνεται η εκδήλωση «Τα σπάνια και πολύτιμα της ελληνικής γλώσσας» (10.30 π.μ.), στο Μουσείο Παιχνιδιών Μπενάκη θα διαβαστούν αποσπάσματα από το βιβλίο «Ενας αρκούδος μια φορά» (εκδ. Πατάκη) και θα διοργανωθούν διαδραστικά παιχνίδια (1 μ.μ.), οι εκδόσεις Ροδακιό θα παρουσιάσουν ένα οκτασέλιδο βιβλίο, στοιχειοθετημένο στο χέρι, με στοχασμούς του ποιητή Ναπολέοντα Λαπαθιώτη (12 μ.). Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων, που γιορτάζεται στις 23 Απριλίου.

​​Πληροφορίες στο www.greekbookday.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή