«Αθώος» για το σκάνδαλο Odebrecht δηλώνει σε μεταθανάτια επιστολή του ο πρώην πρόεδρος του Περού

«Αθώος» για το σκάνδαλο Odebrecht δηλώνει σε μεταθανάτια επιστολή του ο πρώην πρόεδρος του Περού

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ούτε δωροληψία, ούτε πλουτισμός»: ο πρώην πρόεδρος του Περού Άλαν Γκαρσία, ο οποίος αυτοκτόνησε την Τετάρτη, απορρίπτει σε μια επιστολή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, δύο ημέρες μετά τον θάνατό του, τις κατηγορίες περί διαφθοράς που του είχαν απαγγελθεί.

«Είδα τους άλλους να περπατούν με χειροπέδες, μάρτυρες της θλιβερής ύπαρξής τους, όμως ο Άλαν Γκαρσία δεν θα υποβληθεί σε αυτές τις αδικίες και σ' αυτό το τσίρκο», γράφει ο πρώην πρόεδρος στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του προς τα έξι παιδιά του, την οποία διάβασε μία από τις κόρες του στην κηδεία του.

«Δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει (παράνομος) λογαριασμός, δωροληψία, πλουτισμός. Η ιστορία έχει μεγαλύτερη αξία από οποιοδήποτε υλικό πλούτο», συνεχίζει η επιστολή του Γκαρσία, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι όταν πήγαν αστυνομικοί να τον συλλάβουν στο σπίτι του.

«Αφού εκπλήρωσα το καθήκον μου στην πολιτική και στις ενέργειές μου υπέρ του λαού, αφού πέτυχα στόχους που άλλοι λαοί ή κυβερνήσεις δεν πέτυχαν, δεν θα δεχτώ αυτόν τον εξευτελισμό. Αφήνω στα παιδιά μου την αξιοπρέπεια των αποφάσεών μου, στους συντρόφους μου μια ένδειξη υπερηφάνειας και το πτώμα μου ως ένδειξη της περιφρόνησής μου απέναντι στους αντιπάλους μου, επειδή ήδη πέτυχα την αποστολή που μου ανατέθηκε», καταλήγει.

Ο 69χρονος Γκαρσία, που υπηρέτησε δύο προεδρικές θητείες στο Περού, είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή στο σκάνδαλο Odebrecht. Για την υπόθεση αυτή κατηγορούνται άλλοι τρεις πρώην πρόεδροι, ο Αλεχάντρο τολέδο, ο Ολάντα Ουμάλα και ο Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι, ο οποίος έχει τεθεί υπό κράτηση αλλά την Τετάρτη, λίγες ώρες μετά τον θάνατο του Γκαρσία, παρουσίασε υψηλή πίεση και εισήχθη σε νοσοκομείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή