Ποδόσφαιρο: Ενα VAR δεν θα μας σώσει

Ποδόσφαιρο: Ενα VAR δεν θα μας σώσει

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι σίγουρο πως το VAR μπορεί να απαλείψει τις μεγάλες αδικίες και την αλλοίωση των αποτελεσμάτων στον αθλητισμό. Αυτό επιβεβαιώθηκε στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ και ειδικά στον αγώνα Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ. Αν δεν υπήρχε αυτό, τότε ο Αγιαξ στον ημιτελικό θα είχε αντίπαλο την ομάδα του Γκουαρδιόλα και όχι αυτήν του Ποκετίνο.

Το ζητούμενο πλέον είναι κατά πόσον αυτός ο «τηλεοπτικός διαιτητής» θα αποδώσει δικαιοσύνη και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γιατί, μην το ξεχνάμε, οι παραινέσεις προς τον άρχοντα του αγώνα γίνονται από ανθρώπους που παρακολουθούν τις φάσεις σε οθόνες και αποφασίζουν αν θα πρέπει αυτός να τις δει ή όχι. Και φυσικά η τελική απόφαση θα είναι πάντα δική του.

Επομένως, θα πρέπει να δεχθούν οι οπαδοί πως όλοι αυτοί που θα εμπλέκονται σε αυτήν τη διαδικασία θα είναι αντικειμενικοί και αμερόληπτοι. Είναι αυτό εφικτό σε μια χώρα, όπου τα πάντα αμφισβητούνται από τους πάντες; Θα πείτε, μα η τηλεοπτική εικόνα θα λέει πάντα την αλήθεια. Ε… και;

Δεν θα αποφασίζουν αν είναι γκολ ή όχι, πέναλτι ή όχι, οφσάιντ ή όχι οι φίλαθλοι που θα τη βλέπουν. Αλλά μια ομάδα από διαιτητές που θα ανήκουν πάντα σε μια ομοσπονδία, η οποία πάντα θα είναι «φίλη» με μία ή περισσότερες ομάδες και θα έχει εκλεγεί πάντα με την υποστήριξη κάποιου ισχυρού παράγοντα, που θα διαφεντεύει το ποδόσφαιρο στη συγκεκριμένη εποχή.

Τελικά, το θέμα δεν είναι να μπει το VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Προέχει να φύγουν από αυτό αυτοί που εισήλθαν στο άθλημα για να χρησιμοποιήσουν τη δυναμική των ομάδων, μέσω εφήμερων πολιτικών συμμαχιών, προς εξυπηρέτηση των οικονομικών τους συμφερόντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή