«Το δρομολόγιο της νοσταλγίας»

«Το δρομολόγιο της νοσταλγίας»

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια γεύση από τα παλιά θα ζήσουν όσοι βρεθούν στον Πειραιά αύριο Κυριακή των Βαΐων. Στους δρόμους της πόλης θα πραγματοποιηθεί το «δρομολόγιο της νοσταλγίας». Πρόκειται για πρωτοβουλία του Συλλόγου Ερευνας και Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών στην Ελλάδα, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Αύριο θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους του Πειραιά δύο ιστορικά οχήματα αστικών συγκοινωνιών.

Το ένα θα είναι το τρόλεϊ –της προπολεμικής περιόδου– της Καστέλλας (γραμμή 20), μάρκας FIAT, ενώ το δεύτερο όχημα θα είναι το αθηναϊκό αστικό λεωφορείο μάρκας SCANIA, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα μέσα της δεκαετίας του 1950. Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο αμαξοστάσιο των τρόλεϊ στο Νέο Φάληρο (πλησίον του σταθμού του μετρό «Νέο Φάληρο» και απέναντι από τον ναό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας).

Η διοργάνωση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του παραπάνω συλλόγου και της αδελφότητας των συνταξιούχων των ΗΛΠΑΠ και ΟΣΥ. Οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι «είστε όλοι καλεσμένοι, αλλά θα επιβιβαστούν όσοι προλάβουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή