Ο ΔΗΚΤΗΣ (20/04/19)

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατασχέσεις προϊόντων «μαϊμού» στην Κρήτη

Kυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων προϊόντων στο Ηράκλειο Κρήτης έβαλε με επιτυχία στο στόχαστρο το ΣΔΟΕ. Σε συνεργασία με το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης κατέσχεσε εμπορεύματα «μαϊμού» (ζώνες, τσάντες και πορτοφόλια), συνέλαβε τον υπεύθυνο επιχειρηματία (Ελληνα υπήκοο) και δέσμευσε χρηματικά ποσά και επιταγές που βρέθηκαν στην κατοχή του. Κατασχέσεις ανάλογων προϊόντων έγιναν και σε άλλο χώρο, χωρίς να εντοπισθεί ο εμπλεκόμενος επιχειρηματίας. Τα εμπορεύματα «μαϊμού» καταστράφηκαν σε πιστοποιημένη επιχείρηση ανακύκλωσης στην Αττική, μας ενημέρωσε το ΣΔΟΕ, ενώ οι δικαιούχοι των σημάτων των νόμιμων εταιρειών υπολόγισαν την οικονομική τους ζημία στα 4,6 εκατ. Ο ΣΔΟΕ μας ενημέρωσε επίσης ότι στο πλαίσιο των επιχειρήσεών του βρήκε σε οινοποιείο στην Κρήτη ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι με γεμιστήρες και φυσίγγια και συνέλαβε τον επιχειρηματία.

Επενδυτικές ακινήτων σε κυνήγι ευκαιριών

«Δεν έχουμε κανένα περιθώριο να μην εξετάζουμε κάθε είδους ακίνητο που ενδεχομένως θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε. Κοιτάμε τα πάντα, παντού». Με τη φράση αυτή, ηγετικό στέλεχος εκ των μικρότερων σε μέγεθος εισηγμένων ΑΕΕΑΠ, εξηγούσε εσχάτως το πόσο έχει αυξηθεί ο ανταγωνισμός στον κλάδο των εταιρειών επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία. Μάλιστα, αν δεν υπήρχε και η ροή των ακινήτων που πωλούν κατά διαστήματα οι τράπεζες, τα πιθανά ακίνητα-στόχοι θα ήταν ακόμα λιγότερα, περιορίζοντας ακόμα περισσότερο τις επενδυτικές επιλογές.

Με αργό ρυθμό μειώνεται το μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ

Συνεχίστηκε και τον Μάρτιο η πτωτική τάση του ποσοστού της ΔΕΗ στην προμήθεια, με το σχετικό ποσοστό να υποχωρεί λίγο παραπάνω από μία ποσοστιαία μονάδα, στο 76,61% από 77,95% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το τελευταίο Μηνιαίο Δελτίο Συστήματος συναλλαγών ΗΕΠ για τον Μάρτιο του 2019. Μεταξύ των ιδιωτών παρόχων, την πρώτη θέση με μερίδιο 4,72% κατέχει ο Ηρων, ακολουθεί η Μυτιληναίος με μερίδιο 4,69% και η Elpedison με 3,73%. Από τους μη καθετοποιημένους παρόχους, μερίδιο άνω του 1% συγκεντρώνουν η Watt & Volt (1,95%), η ΝRG (1,77%), η Volterra (1,54%) και τα ΕΛΤΑ (1,09%).

Απορρόφηση της ΕΕΣΣΤΥ εξετάζουν οι Ιταλοί

Το ενδεχόμενο απορρόφησης της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) θα εξετάσει η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τους Ιταλούς μετόχους της. Η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που ενέκρινε τη συγκέντρωση των δύο επιχειρήσεων με την εξαγορά του 100% της ΕΕΣΣΤΥ από την ιταλικών συμφερόντων ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν αναφέρει τίποτε σχετικό, αν δηλαδή πρέπει να παραμείνει ή όχι αυτόνομη η επιχείρηση. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της απελευθερωμένης αγοράς σιδηροδρομικών μεταφορών η ΕΕΣΣΤΥ θα προσφέρει υπηρεσίες σε όλους τους παίκτες, συμπεριλαμβανομένου των ανταγωνιστών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Παράταση ζητεί η ΓΣΕΒΕΕ για σειρά υποχρεώσεων

Τη μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας ορισμένων ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων, τουλάχιστον κατά μία εβδομάδα, ζητεί από τους συναρμόδιους υπουργούς η ΓΣΕΒΕΕ. Ηδη απέστειλε το σχετικό αίτημα, με επιστολές της προς τα υπουργεία Εργασίας, Δικαιοσύνης και Οικονομικών, καθώς και προς την ΑΑΔΕ. Σε αυτές, η Συνομοσπονδία των Εμπόρων – Βιοτεχνών επισημαίνει ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής και εξόφλησης σειράς φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων («πόθεν έσχες», δηλώσεις επαγγελματικών λογαριασμών, ΦΠΑ, ΕΦΚΑ, ρυθμίσεων κ.ά.) επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων είναι κοινή για τις 30 Απριλίου 2019. Κάτι που ενέχει τον κίνδυνο να δημιουργήσει σοβαρές δυσκολίες στην ομαλή υποβολή και εξόφληση των παραπάνω υποχρεώσεων.

Σε αυτά, άλλωστε, πρέπει να προστεθεί και το ότι λόγω της εορτής του Πάσχα οι εργάσιμες ημέρες είναι μειωμένες, με την 30ή Απριλίου να αποτελεί τη μόνη εργάσιμη μετά το Πάσχα, εντείνοντας περαιτέρω το πρόβλημα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή